2020. július 21. | 12:08

Jó kérdés, hogy ettől javul-e az olaszok teljesítménye.

Nagyon gyengén kezdte a 2020-as Forma-1-es szezont a Ferrari csapata. Charles Leclerc ugyan második helyen végzett az idénynyitó Osztrák Nagydíjon, ám egy héttel később éppen az ő hibájának köszönhetően ütköztek csapattársával, Sebastian Vettellel, és mindketten feladni kényszerültek a futamot. A hétvégi Magyar Nagydíjon csak a négyszeres világbajnok német tudott pontot szerezni, Leclerc nem fért be az első tízbe.

Az olasz istálló időmérős teljesítmény és versenytempó tekintetében sem tudja megközelíteni a Mercedest és a Red Bullt, sőt már a Racing Point csapata is megelőzi őket. Egyértelmű, hogy valamit tenni kell, ha nem akarják, hogy a 2020-as F1-es idényben pofozógépek legyenek csupán. Mattia Binotto csapatfőnök kilátásba helyezte, hogy komoly szervezeti átalakítások várhatók, melyek változást hozhatnak a gyengélkedő Ferrari számára.

„A barcelonai teszteken is láttuk, hogy nem vagyunk elég gyorsak, ám ilyen nehéz helyzetre nem számítottunk. Három egymást követő versenyhétvégén vagyunk túl, most van két hetünk Silverstoneig, hogy az autóval és a szervezetünkkel kapcsolatos összes aspektust végig gondoljuk. Mindent meg kell tennünk a fejlődés érdekében” - mondta Binotto a vasárnapi magyar futamot követően.

Olasz sajtóinformációk szerint a Ferrari felsővezetésében dolgozó Antonello Coletta érkezhet a csapathoz, hogy némileg enyhítsen a Binottóra nehezedő terheken. A Ferrari mérnökei mindeközben a hibák feltárásán dolgoznak. A Stájer Nagydíjon mindkét autó a harmadik kanyarig volt versenyben, így kevésbé tudták tesztelni a fejlesztési csomagjukat.

„Sebességhátrányunk van az egyenesekben és a kanyarokban egyaránt. Összességében, minden területen fejlődnünk kell. Ehhez pedig idő kell, ennyi problémát nem tudunk néhány héten belül megoldani. Türelmesnek kell lennünk, és ugyanezt kérjük szurkolóinktól, támogatóinktól is” - tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.