Alonso ismét a McLaren színeiben indul az Indy500-on

Közzétéve:
2020-02-26, 16:00

A spanyol pilóta harmadszor veselkedik neki a legendás viadal megnyerésének.

Társszerző: Hajdu Balázs

Fernando Alonso újra a McLaren színeiben indul a májusban megrendezendő Indy500-as versenyen. A kétszeres F1-es világbajnok spanyol pilóta harmadszor áll rajthoz Indianapolisban.

Alonso korábban azt nyilatkozta, hogy idén Mario Andretti csapatával venne részt a legendás versenyen, ezek a tervek azonban kútba estek. Ő lesz a McLaren harmadik versenyzője, Patricio O’Ward és Oliver Askew mellett.

„Autóversenyző vagyok, az Indy500 pedig a világ legjobb versenye. Fantasztikusak a szurkolók, imádom őket. Nagyon tisztelem ezt a viadalt, és minden résztvevőjét. Semmiképpen nem akartam kihagyni. Mérlegeltem a lehetőségeimet, melyek között mindig a McLaren állt az első helyen. Különleges viszony fűz a csapathoz, nagyon erős köztünk a kötelék” - nyilatkozta Fernando Alonso.

Alonso

A tavalyi verseny nem sikerült túl fényesen a McLaren és Alonso számára. A spanyol versenyző hatalmasat bukott a szabadedzésen, emiatt nem tudta magát kvalifikálni a 33-as mezőnybe. Alonsónak azonban tetszenek a csapaton belül történt változások

 „Nagyon örülök a csapat fejlődésének, különösen a Chevrolet-vel kötött együttműködés jelent sokat számunkra. Nagyon tapasztalt, jól képzett szakembereink vannak és gazdag erőforrásaink vannak. Biztos vagyok benne, hogy versenyképesek leszünk” - tette hozzá a spanyol világbajnok.

Alonso
Első Indy500-as versenyén Alonso egy darabig az élen állt

A csapat társtulajdonosa, Sam Schmidt örül Alonso érkezésének.

„Fernando rengeteg tapasztalatot és szakértelmet jelent a csapatnak, amivel két fiatal pilótánk, Oliver és Pato munkáját is segítheti. Gyorsak leszünk Indianapolisban, az autónk nagyon egyben van. Nem a részvétel a célunk, hanem az élmezőnyben szeretnénk harcolni.”

Alonso 2017-ben vett részt első alkalommal az Indy500-on. A McLaren és az Andretti Racing közös csapatának képviseletében a spanyol versenyző vezetett is a versenyen, majd motorhiba miatt feladni kényszerült a küzdelmet.

„Fernando számára mindig nyitva áll az ajtó. Nagyon örülünk, hogy nálunk indul az Indy500-on. Ő minden idők egyik legjobb pilótája” - mondta a McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown.

Alonso ismét nekiveselkedik az Indy500 megnyerésének. Ha sikerrel jár, akkor teljesíti a Triple Crownt, melynek másik két feltételét – az F1-es Monacói Nagydíj és a Le Mans 24 órás megnyerése – már korábban kipipálta.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alonso
2020. január 21.
Vajon ezzel együtt kizárt az F1-es visszatérés lehetősége is?
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek