2024. április 24. | 12:46

Jelenlegi nevén hivatalosan először. Ritka eset, de ez a kommentátoroknak is kedvezni fog.

Két különböző kék árnyalatot kap a Ferrari a 2024-es Miami Nagydíjon, szúrta ki a Motorsport.com. A maranellóiak az amerikai piacon betöltött hetvenedik évfordulójukat kívánják megünnepelni.

Az olaszok nem először vágnak neki egy versenyhétvégének egyszeri festéssel. Tavaly Monzában a Le Mans-győztes Ferrari 499P előtt tisztelegtek, 2020-ban pedig burgundiai sötétvörös festéssel álltak ezredszer rajtvonalhoz Mugellóban.

A világosabb Azzurro La Plata Alberto Ascari versenyoverallját és bukósisakját idézi. Az olasz legenda szerint – írja az f1i.com – az argentin 1952-es és 1953-as idények bajnoki címeit ezeknek a „kabaláknak” is köszönhette.

A hatvanas években folytatódott a hagyomány, John Surtees, Lorenzo Bandini, Niki Lauda, sőt, az egész gárda is ilyen árnyalatú kezeslábast viselt a versenyhétvégéken. A sötétebb Azzuro Dinóval 1974-ben találkozhattunk utoljára Clay Regazzoninál, még mielőtt a csapat pilótái a megszokott vörösbe öltöztek volna.

Will Buxton Forma-1-es újságíró az X-en közzétette, hogy a festésnek köze lehet a vörösek és a Hewlett Packard (HP) közötti lehetséges megállapodáshoz is.

A Sportskeeda forrásai szerint a techóriás 27,2 milliárd dollárt (kb. 10 billió, avagy tízezermilliárd forintot) fektet be a csapatba, ami egyenértékű a Red Bull–Oracle partnerséggel. A befolyó összegből a Lewis Hamilton csatlakozása miatti kiadásokat kívánják finanszírozni.

A techcég nem először szponzorál csapatot a sportágban. 2000 és 2005 között a Williams festésein találkozhattunk a logóval, emellett a Sauberrel is kötött egyszer több mint tíz éves partnerséget.

Aggodalomra azonban semmi ok. A Ferrarik alapszíne marad a vörös, így nem játszik 1964-et. Az autó a szezon utolsó két futamán kék-fehér festésben, a North American Racing Team színeiben pompázott. Ennek a történetéről beszámoltunk az Alapjárat.hu-n is.

A festés hivatalos bemutatójának még nincs pontos időpontja, nagy valószínűséggel a május 6-i versenyhétvége előtt néhány nappal rántják róla le a leplet.

Depositphotos