péntek - 2022. december 02.
1.5 °C
enyhe eső
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az FIA-val dacoló Hamilton üzeni: Legközelebb már négy karórát veszek fel!

2022. május 11. | 12:34

A hétszeres világbajnok nem akar beállni a sorba.

Lewis Hamilton továbbra sem akar megszabadulni az ékszereitől, a jelek szerint a hétszeres világbajnok pilóta képtelen elfogadni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által alkalmazott, a versenyzők ruházatára és kiegészítőire vonatkozó szabályokat.

Niels Wittich, az FIA versenyigazgatója a 2022-es F1-es Ausztrál Nagydíjat megelőzően közölte a sportolókkal, hogy a jövőben szigorúbban fogják ellenőrizni a versenyzők aláöltözetét. Wittich arra is emlékeztette a pilótákat, hogy a biztonsággal és az autókból való kiszabadulással kapcsolatos aggályok miatt meg kell szabadulniuk a testékszerektől.

Néhány pilótának nem tetszett az FIA bejelentése, Lewis Hamilton például nyolc gyűrűt, négy nyakláncot és három karórát viselve jelent meg a Miami Nagydíjat megelőző sajtónapon, Sebastian Vettel pedig kívül hordta az alsóneműjét. Wittich azonnal jelezte, a karóra is ékszernek számít, tehát a viselése nem engedélyezett a boxutcában.

Lewis Hamilton
Fotó: Getty Images/Jared C. Tilton

Hamilton szombatra aztán kivette a fülbevalóit, de a piercingjétől nem vált meg, azt ugyanis csak szakszerű beavatkozással lehet eltávolítani a helyéről. A hírek szerint a Mercedes sztárja Barcelonában még engedményben részesül, de aztán az FIA elvárja tőle, hogy beálljon a sorba.

Másként gondolja ezt a hétszeres világbajnok, aki leszögezte, vele bizony kivételt fognak tenni minden helyszínen. A névváltáson gondolkodó Hamilton elmondta, 16 éve visel ékszereket, és nem érti, miért lett ez most probléma egyesek szemében. Szavaiból az sejlik ki, hogy szerinte a szigornak nincs köze a biztonság javításához.

Amikor arról kérdezték, folytatódik-e az ékszerbalhé Spanyolországban, Hamilton csak annyit mondott, erre mérget lehet venni. Hozzátette, Barcelonában már négy karórát vesz fel, már csak azért is.  

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!