A Száguldó Cirkusz Silverstone-ba látogat a hétvégén, a motorhomeokhoz szükséges rengeteg felszerelést kamionok szállították Franciaországon át a szigetországba. A Ferrari sem cselekedett másképp, a legtöbb teherszállító már szerdán megérkezett a Brit Nagydíj paddockjába. 

A Ferrari munkatársai az egyik kamion kipakolásánál vették észre, hogy két illegális bevándorló bújt meg a két SF90 tartalék alkatrészei között. A potyautasok valószínűleg még Franciaországban másztak fel a kamionra. 

A Ferrari kiszolgáló épülete 

A híradókban sokszor számoltak be arról, hogy Calais-ban a vámnál életüket kockáztatva másznak fel a törvényt kijátszani akarók különböző teherszállítókra. A rengeteg óvintézkedés ellenére a környéken táborozók egy része mégis átjut Nagy-Britanniába. 

Ez azonban nem volt elszigetelt eset az F1-ben, a héten a Williamshez tartozó egyik kamionon szintén bevándorlókat találtak. Évekkel ezelőtt a Pirelli gumiabroncsai közé mászott fel nyolc próbálkozó szellemű, viszont túl hangosak voltak és idő előtt feltűnt a sofőrnek, hogy "vendégei" vannak.

A most lefülelt bevándorlókat a csapatok átadták a helyi rendőrségnek. 

Fotók:

  • Háfra Zsolt