Az illegális bevándorlást az F1 sem tudja megállítani

Közzétéve:
2019-07-12, 13:38

A Ferrari egyik kamionjára valahol néhány illegális bevándorló is feljutott, egy biztos: nem a versenyre voltak kíváncsiak.

A Száguldó Cirkusz Silverstone-ba látogat a hétvégén, a motorhomeokhoz szükséges rengeteg felszerelést kamionok szállították Franciaországon át a szigetországba. A Ferrari sem cselekedett másképp, a legtöbb teherszállító már szerdán megérkezett a Brit Nagydíj paddockjába. 

A Ferrari munkatársai az egyik kamion kipakolásánál vették észre, hogy két illegális bevándorló bújt meg a két SF90 tartalék alkatrészei között. A potyautasok valószínűleg még Franciaországban másztak fel a kamionra. 

A Ferrari kiszolgáló épülete 

A híradókban sokszor számoltak be arról, hogy Calais-ban a vámnál életüket kockáztatva másznak fel a törvényt kijátszani akarók különböző teherszállítókra. A rengeteg óvintézkedés ellenére a környéken táborozók egy része mégis átjut Nagy-Britanniába. 

Ez azonban nem volt elszigetelt eset az F1-ben, a héten a Williamshez tartozó egyik kamionon szintén bevándorlókat találtak. Évekkel ezelőtt a Pirelli gumiabroncsai közé mászott fel nyolc próbálkozó szellemű, viszont túl hangosak voltak és idő előtt feltűnt a sofőrnek, hogy "vendégei" vannak.

A most lefülelt bevándorlókat a csapatok átadták a helyi rendőrségnek. 

Fotók:

  • Háfra Zsolt
Forrás:

Kapcsolódó írások

Lauda Ferrarija
2019. június 23.
Az osztrák legenda ezzel az autóval lett világbajnok először, a 312T modell kikiáltási ára 2 milliárd forint.
A 2021-es F1 koncepció autójának egyszerűsített első szárnya
2019. július 17.
Egyszerűsített szárnyak és nagyobb leszorítóerő a fenéklemeztől, többek közt ezeket tartalmazza az új tervezet.
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!