A Honda hosszú szünet után tért vissza a Formula 1-be. A McLarennel lépett partnerségre 2015-ben, ám három közösen eltöltött kínkeserves év után a Honda átnyergelt az energiaitalos csapathoz. Előbb 2018-ra a Red Bull fiókcsapatával, a Toro Rossóval kötöttek a japánok megállapodást, a 2019-es idénytől pedig a Red Bull csapatának is szállítottak motorokat.

A Honda azonban a 2021-es idény végén bejelentette, hogy kiszáll a Száguldó Cirkuszból. A Red Bullnak és az immáron AlphaTauriként futó fiókcsapatnak nem maradt motorbeszállítója. A Red Bull így saját motor fejlesztésébe fogott, amihez a Honda technikai segítség nyújtását ígérte.

Tegnap látott napvilágot a hír, hogy a Red Bull és a Honda meghosszabbította az együttműködést, ami a tavalyi év során egy egyéni világbajnoki címben és egy konstruktőri második helyben csúcsosodott ki. Emlékezetes szezonzárót követően ugyanis 2021 végén Max Verstappen a félig-meddig Honda motor által hajtott Red Bullal lett világbajnok, az energiaitalosok pedig a Mercedes mögött a második helyen zárták a csapatok pontversenyét.

Verstappen idén féltávnál a világbajnoki cím fő várományosa, a Honda pedig szívesen nyújt támogatást a Red Bull számára a továbbiakban is. Az új szerződés értelmében a Red Bull motorrészlegét, a Red Bull Powertrains-t a 2025-ös idény végéig fogják segíteni a japánok, egész pontosan a Honda versenyzésért felelős divíziója, a HRC.

Verstappen kigördül a garázsból autójával
Verstappen rajongói megnyugodhatnak, a Red Bull megnyugtató megállapodást kötött a Hondával | Fotó: Depositphotos

A pletykák szerint a Red Bull partnere a Porsche lehet a partnere a 2026-os szezontól, ez azonban nem nyert még megerősítést.

Nyitókép: Depositphotos