A McLaren márka számára nehezebb évnek számított a 2020-as év, mivel jelentősen csökkentek az eladásaik, sőt, a Forma-1-es csapat sem tudott olyan bevételekhez jutni, mint normál szezon esetén. El kellett adniuk a központi gyár épületüket, hogy aztán végre érkezzenek új támogatók.

A viszontagságos 2020-as szezon során megcsípték a konstruktőri harmadik helyezést, maguk mögé utasítva a Mercedes motorral versenyző Racing Point istálló mellett a Renault és a Ferrari csapatát is. Hasonló teljesítményre legutóbb 2012-ben volt képes a McLaren, amely akkor még Mercedes motorral és a Lewis Hamilton - Jenson Button párossal vágott neki a szezonnak.

Miután a csapat 2013-as idénye nem az elképzelések szerint alakult, 2014-ben Honda motorra váltottak. Habár mindenki a legendás ’90-es évekbeli teljesítményt várta az angol csapattól, a japánok erőforrása hihetetlen gyengének bizonyult, így majdnem az utolsó helyre csúsztak vissza. Ezután azonban jött Zak Brown, Andreas Seidl, Lando Norris és Carlos Sainz, akik gatyába rázták a McLaren Forma-1-es csapatát, hogy aztán most még Daniel Ricciardót is megszerezzék és ismét egy Mercedes motorral vágjanak neki a bajnokság 2021-es szezonjának.

A fenti videóban pedig videóra vették, ahogy a németektől kapott erőforrást beindítják, ami nem csak rengeteg plusz lóerő les, de a nagyobb erő mellett jobban is szuperálhat a konstrukció.

A McLaren 2020-as autója szemből egy verseny közben

A McLaren modellje jelentősebb mértékben változhat, mint minden más csapaté. Az új motor miatt sokkal inkább át kellett építeni az autó elrendezését, hiszen márka és márka között nagyon nagy különbség van.

"Hatalmas változásokat hajtottunk végre és lényegében egy új autót építettünk. Az MCL35M új alkatrészeinek száma körülbelül megegyezik azzal, mint amikor az előző MCL35-et építettük" – mondta a McLaren gyártási igazgatója, Piers Thynne.

Daniel Ricciardo rádió gombja a boxfalon

A csapat 2021. február 15-én mutatja be az új autóját az angliai Wokingban, a McLaren technológiai központjában, melyet most gyakorlatilag bérel a csapat. Ricciardóval, Norrissal és a Mercedes motorral már reményeik szerint kiemelkedően jó teljesítményt nyújthatnak, és akár az élmenőkkel is versenybe szállhatnak, legyen az a Mercedes, a Red Bull vagy akár az Aston Martin.