A Forma-1-es Miami Nagydíj után a finn Valtteri Bottas néhány nappal meghosszabbította tartózkodását az Egyesült Államokban. A kötetlen program keretében az Alfa Romeo pilótája anyaszült meztelenül fürdőzött a coloradói Aspen közelében lévő patakban. Bottas csupasz hátsójáról fotó is készült, a felvétel pedig bejárta a világhálót. A mellékelt ábra szerint nem csak a kommentek száma növekedett rohamosan, ugyanis néhányan még fizettek is a fotó megvásárlásáért.

Bottas meztelen fenekéről készült fényképből 24 óra alatt több, mint 5 ezer példány talált gazdára, így összesen közel 20 millió forintnak megfelelő összeg folyt be, melyet jótékony célra ajánlanak majd fel.

„Eggyé váltam a természettel. Nem hittem volna, hogy a meztelen fenekemmel ennyi pénzt lehet összeszedni. 24 óra alatt összesen 50 ezer euró gyűlt össze, az akció így jó célt szolgált” – nyilatkozta Bottas a Sky Sports televíziós csatornának.

A Mercedesnél a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton évekig volt Bottas csapattársa, így természetesen őt is megszólaltatták a történettel kapcsolatban.

„Nem is tudtam, hogy lehet vásárolni ebből a fotóból. Ez az egyik legjobb fénykép, amit életemben láttam, jótékony célra én is vennék egyet” – tette hozzá Hamilton.

Valtteri Bottas a 6. helyen ért célba a tegnapi Spanyol Nagydíjon, mely Max Verstappen győzelmével zárult. A Red Bull holland versenyzője átvette a vezetést az összetettben, miután legfőbb riválisa, Charles Leclerc műszaki hiba miatt feladni kényszerült a futamot.

Nyitókép: Depositphotos