2023. szeptember 05. | 21:24

A Ferrari spanyol pilótája a futamon keményen megharcolt a dobogóért, a versenyt követően pedig tolvajokkal akadt problémája.

A pole pozícióból induló Carlos Sainz végül a 3. helyen ért célba a Forma-1-es Olasz Nagydíjon. A versenyt Max Verstappen nyerte, aki ezzel rekordot jelentő 10. egymást követő futamgyőzelmének örülhetett.

A két Ferrari kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott Monzában, egy ideig még az idén domináns Red Bullt is meg tudták szorongatni. Az olasz istálló összességében jó hétvégét zárt, Sainz számára azonban kellemetlen meglepetést tartogatott a vasárnap este.

A spanyol pilótára tolvajok támadtak rá a milánói Armani hotel közelében. A rablók elvitték Sainz Richard Mille márkájú karóráját, melynek értéke 500 ezer dollár, átszámítva nagyjából 180 millió forint.

Sajtóhírek szerint Sainz, a személyi edzője, valamint néhány járókelő azonnal a tolvajok nyomába eredt. Az esetről készült videófelvételeken látszik, ahogy rendőrség letartóztat egy férfit. A méregdrága óra a gyors beavatkozásnak köszönhetően visszakerült jogos tulajdonosához.

2022 áprilisában nagyon hasonló eset történt Charles Leclerc otthonánál. Akkor is egy karóra volt a célpont, a tolvajok rajongóknak álcázták magukat, akik csak egy közös fényképre vágynak. Lando Norris a 2020-as labdarúgó EB 2021 nyarán lejátszott döntője után tért haza arra, hogy elvitték az átszámítva 65 millió forint értékű karóráját.

A sport világából sajnos egyre gyakrabban érkeznek betörésekről, rablásokról szóló hírek. A leggusztustalanabb, amikor az adott sportoló éppen mérkőzést játszik, a bűnözők pedig a védtelenül maradt családra törnek rá.

Gianluigi Donnarumma, a PSG Európa-bajnok kapusa idén júliusban élte át ezt a szörnyű élményt, azzal a különbséggel, hogy ő is otthon tartózkodott a betöréskor. Az olasz futballistát meztelenre vetkőztették, megkötözték, miközben barátnője átadta az értékeket a rablóknak. Érdekesség, hogy a párizsi klub több játékosát is kirabolták korábban, a francia főváros ezek alapján nem mondható a legbiztonságosabb helynek.

Marco Canoniero/LightRocket/Getty Images