Ezzel az autóval indul Alonso az idei Indy500-on

Közzétéve:
2020-07-03, 12:10

Az F1 kétszeres világbajnoka a 66-os rajtszámot viseli majd Indianapolisban.

Az Arrow McLaren SP bemutatta 66-os rajtszámú autóját, mellyel Fernando Alonso nekivág a 2020-as Indianapolis 500 versenynek. Ez lesz a spanyol pilóta harmadik próbálkozása a viadalon. Ha nyer, összejön neki a „Triple Crown” – F1-es Monacói Nagydíj, Le Mans 24 órás és az Indy500 – ami eddig csak a legendás Graham Hillnek sikerült az autóversenyzés történetében.

Alonso autója

A koronavírus-járvány miatt, az eredeti májusi időpontról augusztus végére halasztották a versenyt. A szakértők szerint az az időszak már elég biztonságos lesz a legendás viadal lebonyolításához.

Az eddig megszokott narancssárga szín csak a visszapillantókon köszön vissza, az autó festését a fehér, tengerészkék és zöld színek uralják. A McLaren tavaly csúfos kudarcot vallott, ugyanis az autójuk előkészítésébe hiba csúszott, így Alonso nem tudta magát kvalifikálni a versenyre. Idén komolyabb hangsúlyt fektetnek az IndyCar programra, hiszen az SPM csapatával közösen a teljes szezonban rajthoz állítják autójukat, a Pato O’Ward-Oliver Askew pilótapárossal. Ők ketten az Indy500-on is szerepelnek, az istálló harmadik versenyzője pedig Fernando Alonso lesz.

Alonso autója

Amennyiben Alonso nyerni tud Indianapolisban, úgy vele együtt ez az autó is a versenyautózás történelemkönyvének hasábjaira kerül.

Szerinted idén összejön a spanyolnak a Triple Crown?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alonso
2020. január 21.
Vajon ezzel együtt kizárt az F1-es visszatérés lehetősége is?
Schumacher és Baraichello
2020. szeptember 27.
A Racing Point idei ügyénél jóval komolyabb vétségeket is elkövettek a múltban.

További hírek