Társszerző: Hajdu Balázs

Drasztikus változásokat ígérnek a 2021-es szabályváltozások, a Red Bull és a Toro Rosso azonban az állandóságban hisz: bejelentették, hogy szerződést hosszabbítottak a Hondával, így két év múlva is a japánok erőforrásaival állnak majd rajthoz.

A Toro Rosso már 2018-ban Honda-motorokra váltott. A tesztidőszak annyira jól sikerült, hogy a Red Bull is követte a példát. Az akkor megkötött megállapodás 2020 végén járt volna le, ezt hosszabbították meg további egy évvel.

A 2019-es idényben Max Verstappen eddig három futamgyőzelmet és öt további dobogós helyezést tudott felmutatni. A Toro Rosso pilótái, Danyiil Kvjat és Pierre Gasly is egy-egy alkalommal felállhatott a pódiumra.

Mindkét csapat a közösségi médiában jelentette be a hírt.

„2021-ben is Honda-motorokkal versenyzünk majd. Örömmel jelenthetjük be, hogy meghosszabbítottuk szerződésünket a Hondával” - olvasható a Red Bull Racing Twitter oldalán.

„Nagy örömmel erősítjük meg, hogy a Forma-1 új korszakában is Honda erőforrásokkal versenyezhetünk” - közölte a Toro Rosso, szintén a Twitteren.

Az elmúlt időszakban a Honda részéről felmerült, hogy kiszáll a Forma-1-ből, ám a mostani bejelentéssel eldőlt, hogy a 2021-es változásokat megvárják. Az egyelőre viszont nem világos, hogy maradnak-e hosszú távon is.

Brazíliában Max Verstappen nyert, Pierre Gasly pedig a második helyen végzett. Ők ketten jelenleg ugyan nem csapattársak, ám 1991 óta ez volt az első Honda-motoros kettős győzelem az F1-ben. Akkor Gerhard Berger és Ayrton Senna végzett az élen a Japán Nagydíjon.