F1: 2021-ben is a Honda lesz a Red Bull és a Toro Rosso motorszállítója

Közzétéve:
2019-11-27, 17:30

A szabályváltozások új helyzetet teremthetnek a Forma-1-ben, a Red Bull azonban az állandóságban látja a siker kulcsát.

Társszerző: Hajdu Balázs

Drasztikus változásokat ígérnek a 2021-es szabályváltozások, a Red Bull és a Toro Rosso azonban az állandóságban hisz: bejelentették, hogy szerződést hosszabbítottak a Hondával, így két év múlva is a japánok erőforrásaival állnak majd rajthoz.

A Toro Rosso már 2018-ban Honda-motorokra váltott. A tesztidőszak annyira jól sikerült, hogy a Red Bull is követte a példát. Az akkor megkötött megállapodás 2020 végén járt volna le, ezt hosszabbították meg további egy évvel.

A 2019-es idényben Max Verstappen eddig három futamgyőzelmet és öt további dobogós helyezést tudott felmutatni. A Toro Rosso pilótái, Danyiil Kvjat és Pierre Gasly is egy-egy alkalommal felállhatott a pódiumra.

Max Verstappen és Christian Horner ünnepli a Red Bull sikerét a Hondásokkal

Mindkét csapat a közösségi médiában jelentette be a hírt.

„2021-ben is Honda-motorokkal versenyzünk majd. Örömmel jelenthetjük be, hogy meghosszabbítottuk szerződésünket a Hondával” - olvasható a Red Bull Racing Twitter oldalán.

„Nagy örömmel erősítjük meg, hogy a Forma-1 új korszakában is Honda erőforrásokkal versenyezhetünk” - közölte a Toro Rosso, szintén a Twitteren.

Toro Rosso a garázsban

Az elmúlt időszakban a Honda részéről felmerült, hogy kiszáll a Forma-1-ből, ám a mostani bejelentéssel eldőlt, hogy a 2021-es változásokat megvárják. Az egyelőre viszont nem világos, hogy maradnak-e hosszú távon is.

Brazíliában Max Verstappen nyert, Pierre Gasly pedig a második helyen végzett. Ők ketten jelenleg ugyan nem csapattársak, ám 1991 óta ez volt az első Honda-motoros kettős győzelem az F1-ben. Akkor Gerhard Berger és Ayrton Senna végzett az élen a Japán Nagydíjon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek