F1: 2021-ben is lesz Alfa Romeo a rajtrácson

Közzétéve:
2020-10-29, 10:51

A legendás olasz gyártó meghosszabbította névadói szerződését a Sauberrel.

A következő idényben is lesz Alfa Romeo a Forma-1-es mezőnyben, miután a patinás olasz gyártó meghosszabbította szerződését a Sauber istállóval. Az Alfa 2019-ben, több mint 30 év kihagyás után tért vissza a Száguldó Cirkuszba.

Az F1 2020-as idénye a következő hétvégén az Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik, melynek Imola adhat otthont. A Sauber és az Alfa Romeo a futam helyszínén jelentette be, hogy meghosszabbítják a névadásról szóló megállapodásukat. Ennek jegyében az Alfa Romeo autói különleges festéssel szerepelnek majd az előttünk álló versenyhétvégén.

Az Alfa Romeo és a Sauber Csoport együttműködése nem csak a versenypályára vonatkozik. A Sauber részt vesz az Alfa Romeo Giulia GTA és GTAm modellek tervezésében, fejlesztésében és gyártásában is. Az Alfa F1-es pilótái, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi teszi majd próbára az úja autókat a gyártó Baloccóban található tesztpályáján, és értékes visszajelzésekkel szolgálhatnak a Sauber mérnökei számára.

„Az Alfa Romeóval kötött megállapodásunk meghosszabbítása valódi szándéknyilatkozat mindkét fél részéről. A Sauber személyében az Alfa egy elkötelezett, teljesítményorientált partnerre talált. Mi büszkén visszük tovább az Alfa Romeo gazdag örökségét. Az együttműködés biztos alapjait lefektettük az elmúlt években, a következő időszakban pedig szeretnénk learatni a kemény munka gyümölcsét” - mondta Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke.

Alfa Romeo

A többi csapattal együtt az Alfa Romeo is aláírta az új Concorde-szerződést, ezzel 2025 végéig elkötelezte magát a Forma-1-hez. Az istálló jelenleg nyolcadik helyen áll a konstruktőri tabellán, öt futammal a 2020-as bajnokság befejezése előtt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek