F1: 2021-ben Szaúd-Arábia is Forma-1-es versenyt rendezhet

Közzétéve:
2020-11-05, 16:50

A tervek szerint jövő novemberben kerülhet sor az első Szaúd-arábiai Nagydíjra, ami egy utcai pályán rendezett, éjszakai futam lesz.

Vadonatúj pályával bővül a Forma-1 2021-es versenynaptára. Jövő novemberben Jeddah városa adhat otthont az F1 történetében első alkalommal megrendezendő Szaúd-Arábiai Nagydíjnak.

A 2021-es viadal a Forma-1 és a Szaúdi Automobil és Motorkerékpár Szövetség között köttetett, hosszútávú együttműködés jegyében jöhet létre. A Jeddah városában található versenypálya a Vörös-tenger partján fekszik, így egy újabb fantasztikus látképpel rendelkező helyszínnel bővül az F1 versenynaptára.

„Örömmel üdvözöljük Szaúd-Arábiát a Forma-1-ben. Az ország sport és szórakoztatás terén rohamosan fejlődik, egyre több jelentős eseménynek adhattak otthont az elmúlt években. Megtiszteltetés számunkra, hogy elhozhatjuk Szaúd-Arábiába az autóversenyzés királykategóriáját a 2021-es idényben. A szaúdi lakosság 70%-a 30 év alatti, így ez a régió kiemelten fontos számunkra, hiszen lehetőségünk nyílik új rajongókat szerezni. A 2021-es teljes versenynaptár tervezetét hamarosan közzétesszük” - mondta Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

Ezen a csodálatos helyszínen rendezik a 2021-es Szaúd-Arábiai Nagydíjat
Ezen a csodálatos helyszínen rendezik a 2021-es Szaúd-Arábiai Nagydíjat

„Szaúd-Arábia fantasztikus tempóban fejlődik, a Forma-1 sebessége, energiája és izgalma remekül illeszkedik az országban zajló folyamatokhoz. Honfitársaink ott akarnak lenni a legfontosabb sportesemények közvetlen közelében. A Forma-1 a világ minden táján összehozza az embereket. Ezt az egyedülálló élményt hozhatjuk el Jeddah városába, ezzel számos szaúdi polgár álma válik valóra”, tette hozzá Királyi Őfelsége Abdulaziz Bin Turki AlFaisal Al Saud herceg, az arab ország sportminisztere.

Abdulaziz Al Saud (balra), Chase Carey (középen) és Khaled Al Faisal herceg (jobbra) Imolában
Abdulaziz Al Saud (balra), Chase Carey (középen) és Khaled Al Faisal herceg (jobbra) Imolában

„A mai nap hatalmas mérföldkő számunkra. A Szaúd-Arábiai Forma-1-es Nagydíj lesz a legnagyobb sportesemény országunk történelmében. Ez a projekt megváltoztathatja az emberek látásmódját és új közönséget teremthet a sportág számára. Szaúd-Arábia ugyan nem rendelkezik gazdag történelemmel az autóversenyzésben, ám az eddig megrendezett események kapcsán pozitív megítélést vívtunk ki magunknak. A Formula E és a Dakar Rali kapcsán bizonyítottuk, készen állunk a királykategória fogadására” - fogalmazott Királyi Őfelsége Khalid Bin Sultan Al Faisal herceg, a Szaúdi Automobil és Motorkerékpár Szövetség elnöke.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek