F1: Alonso, Kubica és Buemi is színre lép a fiatalok tesztjén Abu Dhabiban

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-12-04, 09:46

Jöhetnek a fiatalok! Vagy mégsem?

2020. december 15-én rendezik majd meg a fiatalok tesztjét Abu Dhabiban, miután véget ért a szezon. Ezen az utólagos rövid teszten általában részben átalakított autókkal köröznek a csapatok, hogy kipróbáljanak egy-két újítást. Most azonban az is előírás, hogy ez a teszt azok számára legyen biztosítva, akiknek már megvan a nemzetközi szuperlicensz, ellenben két versenynél több még nincs a lábukban. Azonban külön engedélyt kapott három olyan versenyző is, aki közel sem mondható fiatalnak.

Fernando Alonso fiatalként a bukósisakjával

Személy szerint Fernando Alonso, Robert Kubica és Sébastien Buemi kap majd lehetőséget három csapatnál. Ez a három versenyző együtt összesen 106 éves. Alonsónak külön fontos, hogy visszaszokjon ezekbe az autókba, hiszen hosszú kihagyás után tér vissza a Száguldó Cirkusz mezőnyébe. Ennek ellenére a többiek, például a Williams Roy Nissany-t és Jack Aitken-t fogja autóba ültetni. A Mercedesben George Russell fog visszaülni azok után, hogy most a Sakhír Nagydíjon átveszi a stafétát a Covidot elkapó Lewis Hamiltontól.

Mick Schumacher már a Haas színeiben nyilatkozik

Mellettük még autóba ülhet majd Mick Schumacher is, akinek most szerdán jelentették be az érkezését a Haasnál. Izgalmas felkészülés lesz egy nagyon különleges szezonra, ahol sok minden változik, főleg a felállásokat tekintve. Technikai téren csak 2021 után lesznek újdonságok.

Érdekes kérdés, hogyan szerepel majd Vettel az Aston Martinban, Ricciardo a McLarenben, Mick Schumacher és Fernando Alonso. Az még nem látott napvilágot, hogy Albon helyére érkezhet-e majd Perez, s hogy Hülkenbergnek lesz-e ülése jövőre.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

George Russell egy Forma-1-es versenyhétvégén
2020. december 02.
Már az is kiderült, hogy a hatalmas lehetőséget kapó Russellt az F2-ben versenyző Jack Aitken fogja pótolni.
Russell és Bottas egymás mögött a Sakhir Nagydíjon
2020. december 11.
A német pilóta szerint habár ő a Mercedes jövője, még nem olyan erős, mint a hétszeres bajnok.

További hírek