2020. december 15-én rendezik majd meg a fiatalok tesztjét Abu Dhabiban, miután véget ért a szezon. Ezen az utólagos rövid teszten általában részben átalakított autókkal köröznek a csapatok, hogy kipróbáljanak egy-két újítást. Most azonban az is előírás, hogy ez a teszt azok számára legyen biztosítva, akiknek már megvan a nemzetközi szuperlicensz, ellenben két versenynél több még nincs a lábukban. Azonban külön engedélyt kapott három olyan versenyző is, aki közel sem mondható fiatalnak.

Személy szerint Fernando Alonso, Robert Kubica és Sébastien Buemi kap majd lehetőséget három csapatnál. Ez a három versenyző együtt összesen 106 éves. Alonsónak külön fontos, hogy visszaszokjon ezekbe az autókba, hiszen hosszú kihagyás után tér vissza a Száguldó Cirkusz mezőnyébe. Ennek ellenére a többiek, például a Williams Roy Nissany-t és Jack Aitken-t fogja autóba ültetni. A Mercedesben George Russell fog visszaülni azok után, hogy most a Sakhír Nagydíjon átveszi a stafétát a Covidot elkapó Lewis Hamiltontól.

Mellettük még autóba ülhet majd Mick Schumacher is, akinek most szerdán jelentették be az érkezését a Haasnál. Izgalmas felkészülés lesz egy nagyon különleges szezonra, ahol sok minden változik, főleg a felállásokat tekintve. Technikai téren csak 2021 után lesznek újdonságok.

Érdekes kérdés, hogyan szerepel majd Vettel az Aston Martinban, Ricciardo a McLarenben, Mick Schumacher és Fernando Alonso. Az még nem látott napvilágot, hogy Albon helyére érkezhet-e majd Perez, s hogy Hülkenbergnek lesz-e ülése jövőre.