Pozitív koronavírus-tesztje miatt Bahreinben és Szaúd-Arábiában nem állhatott rajthoz Sebastian Vettel, az Aston Martin Forma-1-es pilótája. A csapat friss beszámolója alapján a négyszeres világbajnok Melbourne-ben már versenyezhet. A német versenyzőt az első két futamon Nico Hülkenberg helyettesítette. Az Ausztrál Nagydíjat április 8-10. között rendezik az Albert Parkban.

Vettel a szezon előtti hivatalos teszteken még vezethette az autót, az elmúlt heteket azonban kényszerpihenőn töltötte. A csapat az első két versenyen nem szerzett pontot, így a Williams társaságában a sereghajtók között van a konstruktőri tabellán.

„Örömmel jelentjük be, hogy Sebastian Vettel készen áll a versenyzésre, így elfoglalhatja helyét Lance Stroll mellett az Ausztrál Nagydíjon, ezzel ő is megkezdheti szereplését a 2022-es F1-es szezonban” – írta az Aston Martin az Instagramon.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nem rendeztek versenyt Ausztráliában. Tavaly a szervezők a pálya vonalvezetésének módosítása mellett döntöttek. A változtatások leginkább a 9-es és 10-es kanyarok kombinációját érintik. Ez a szakasz egyébként parkolóként funkcionál, amikor nem rendeznek itt Forma-1-es futamot. A 9-es kanyar előtt a pilóták hagyományosan kemény féktávot vesznek, melyet egy szűk jobbkanyar követ. Ezt építik át egy gyorsabb jobb-bal kombinációvá, majd a versenyzők ezt a sebességet tovább vihetik a 11-es és 12-es kanyarokba, mielőtt megérkeznek a 13-ashoz, melyet szintén kiszélesítenek majd, ezáltal növelve az előzési lehetőségek számát.

Legutóbb 2019-ben rendeztek a Forma-1-ben Ausztrál Nagydíjat, azt Valtteri Bottas nyerte a Mercedesszel. Sebastian Vettel ekkor még a Ferrari színeiben versenyzett, a futamon a negyedik pozícióban ért célba.