A Mercedes F1-es csapata közel 250 pontos előnnyel vezeti a konstruktőrök tabelláját a Red Bull előtt, és megállíthatatlanul robog zsinórban nyolcadik világbajnoki címe felé. Dominanciájuk olyan mértékű, hogy helyenként már ők is aggódnak amiatt, egyhangúvá teszik a Forma-1-et.

A héten ünnepelte 90. születésnapját a Száguldó Cirkusz egykori mindenható ura, Bernie Ecclestone. A milliárdos üzletember szerint ő is felelős abban, hogy a dolgok így alakultak – hiszen ő hagyta jóvá a hibrid motorok érkezését a Forma-1-ben.

Lewis Hamilton történelmi győzelmét ünnepli Portugáliában
Lewis Hamilton történelmi győzelmét ünnepli Portugáliában

„Mióta a hibrid motorok megjelentek, a Mercedes legyőzhetetlenné vált. Annak idején még én hagytam jóvá a változást, ám hamar rájöttem, hogy hatalmas hibát követtem el. Hiába akartam megmásítani a döntést, süket fülekre találtam” - emlékezett vissza Bernie Ecclestone.

A Mercedest természetesen nem szabad okolni csak azért, mert jobb autót építettek, mint a többiek, a nyerőszériájuk miatt a versenyek azonban egyre kevésbé érdekesek. Ugyan az Olasz Nagydíj óta rendezett futamok bővelkedtek drámai eseményekben, végül mégis valamelyik Ezüst Nyíl látta meg elsőként a kockás zászlót. Hamilton a múlt hétvégén megdöntötte Michael Schumacher futamgyőzelmekre vonatkozó rekordját, az év végén pedig hetedszer koronázhatják világbajnokká.

A Forma-1-es rajongók joggal hiányolják az izgalmakat, az első helyért folytatott ádáz küzdelmet. Még Mr. E is egy kicsit unalmasnak tartja a versenyeket.

„Őszintén szólva nem igazán élvezem a futamokat. Nézők nélkül még egyhangúbb az egész, hiszen nincs meg a szokásos hangulat. Az élen továbbra is a Mercedes áll, a helyzet változatlan” - mondta Ecclestone.