Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-1 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Eddie Jordan szerint Verstappen lehet minden idők legjobbja

2023. május 18. | 19:45

Ehhez mondjuk minimum utol kellene érnie az egyaránt 7-7 világbajnoki címmel rendelkező Michael Schumachert és Lewis Hamiltont.

A 2023-as Forma-1-es idény eddig a Red Bull pilótáiról szól, Max Verstappent eddig csak csapattársa, Sergio Perez tudta idén legyőzni. A kétszeres világbajnok holland jó úton halad a címvédés felé, ehhez persze mexikói kollégájának is lesz egy-két szava.

Eddie Jordan egykori csapatfőnök szerint Verstappen egy adott ponton minden idők legjobbja lehet. Ez minden sportágban vitaindító téma, sokan úgy vélik, Michael Schumachert vagy éppen Lewis Hamiltont senki nem érheti utol ezen a téren. Nehéz közvetlen párhuzamot vonni a különböző korok versenyzői között, hiszen maga az autóversenyzés is rengeteget változott az évtizedek során.

„Amennyiben egészséges marad, szerintem ő lesz minden idők legjobb versenyzője. Elképesztően érzi az autót, a kellő pillanatokban agresszív és kemény tud lenni. Okosan csinálja, óvatosan is tud bánni a kocsival. A sikeres sorozat fenntartásához egy erős csapatra is szükséges lesz. Christian Horner és Adrian Newey személye rövidtávon garanciát jelent erre” – mondta Jordan a Formula for Success nevű podcastben.

Verstappent 2028 végéig érvényes szerződés köti a Red Bull csapatához. A sportág jelenlegi uralkodója korábban felszólalt az egyre bővülő versenynaptár, valamint a sprintfutamok bevezetése ellen, ezek ugyanis szerinte ellentétesek a Forma-1 lényegével. A holland pilóta nyíltan elmondta, ha teherré válik számára a versenyzés, akkor nemes egyszerűséggel ki fog szállni a körforgásból.

"Ha még több sprintverseny lesz, a program pedig sűrűbbé válik, egy adott ponton feltehetjük a kérdést: vajon megéri-e így csinálni? Szeretek versenyezni, nyerni, a fizetésünk kiemelkedő, összességében jó életünk van. Kívülről legalábbis így látszik. 2028-ig szerződésem van, ha utána soknak érzem ezt az egészet, akkor váltani fogok” – nyilatkozta Verstappen még az Azeri Nagydíj helyszínén.

Szerinted a Red Bull meddig lesz képes fenntartani ezt a dominanciát? Igaza lehet Eddie Jordannek, és valóban Verstappen lesz majd minden idők legjobbja?

 

 

Depositphotos
A Tesla titokban figyeli a járművezetők fáradtsági szintjét? Árverezik az italos cég vagyonát, 40 milliós Audira is licitálhatsz

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!