Egy hete arról szóltak a találgatások, hogy Lewis Hamilton kap-e új motort a hétvégi Török Nagydíjra vagy sem. Mindez azért érdekes, mert Hamiltonék már annyi motort használtak el az idei szezonban, hogy a szabályok értelmében cserét már csak tíz rajthelyes büntetés terhe mellett eszközölhetnek.

A Mercedes talán taktikai okokból, talán azért, mert maguk sem voltak biztosak a motor állapota kapcsán sokáig nem hozták nyilvánosságra, hogyan döntenek. Végül a pénteki szabadedzést követően vált hivatalossá, hogy a címvédő új motort kap.

A csapat nem a teljes erőforrást cseréli, csak egy új V6-os motort adtak a hétszeres bajnoknak. További komponensek cseréjére is van persze lehetőség, viszont akkor nem csupán tíz rajthelyes büntetéssel kell számolnia a britnek, hanem ez esetben a mezőny legvégéről kellene rajtolnia vasárnap.

Ha minden így marad, akkor egy jó rajttal így is komoly esélye van Hamiltonnak arra, hogy a dobogós helyekért küzdjön, de ha nem történik csoda, akkor így Verstappen óriási favorit lesz a futamgyőzelemre. A Török Nagydíjat követően még további hat futam vár a Száguldó Cirkusz mezőnyére, így könnyen elképzelhető, hogy mind Verstappenre, mind Hamiltonra vár még néhány büntetés motorcsere végett, ami mégizgalmasabbá teheti az amúgy sem éppen unalmasnak ígérkező 2021-es világbajnokság véghajráját.

Ti mit gondolsz, ki nyeri a hétvégi isztambuli megmérettetést? Verstappen behúzza simán vagy meglepetést szimatolsz? Írd meg nekünk kommentben a Facebook oldalunkon!