F1: Hamilton szeretne hamar túllenni a szerződéshosszabbításon

Közzétéve:
2019-11-15, 15:49

A hatszoros világbajnok kontraktusa 2020 végéig szól, ám szeretne minél hamarabb hosszabbítani.

Társszerző: Hajdu Balázs

Egyelőre csak két pilótának van érvényes szerződése a 2021-es szezonra. Egyikük a Racing Point pilótája, Sergio Perez, aki 2022-ig marad a csapatnál. A másik a Ferrari monacói üdvöskéje, Charles Leclerc, vele 2018-ban négyéves megállapodást írt alá az olasz csapat. A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton szerződése 2020 végén lejár. A brit pilóta egyáltalán nem kedveli a hosszabbításról szóló tárgyalásokat.

Hamilton

Hamilton 2013 óta a Mercedes gyári csapatánál versenyez. A kapcsolat azonban régebbre nyúlik vissza, hiszen már 13 évesen elkezdték egyengetni a brit versenyzői karrierjét. A friss világbajnok elmondta, hogy mindig a vártnál hamarabb elérkezik a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalások ideje. Szeretne minél hamarabb túllenni a mostani körön.

„Úgy érzem, hogy most írtam alá az előző szerződésemet. Most újra kell tárgyalnunk a hosszabbításról. Idegőrlőnek tartom ezeket a pillanatokat. Ülünk egymással szemben egy asztalnál, és baráti hangvételű tárgyalást folytatunk a feltételekről. Már megszoktam, az évek során elég jó tárgyalóképességet alakítottam ki” - mondta Hamilton, aki a szerződése lejártakor 35 éves lesz.

Hamilton zászlóval ünnepel

Az újságírók megkérdezték, hogy mi olyan stresszes az ilyen tárgyalásokban? Hamilton a következőképpen reagált:

„Valamilyen szintű konfrontációról beszélünk. Mindkét fél arra törekszik, hogy még többet hozzon ki a megállapodásból. Remélem, hogy most nem lesz semmi stressz a tárgyalások körül. Néha azonban nehéz annyira előre gondolkodni. Kellemes érzés, ha kapkodnak érted a piacon. Bízom benne, hogy hamar pontot teszünk az ügy végére.”

Wolff és Hamilton ünnepel

Hamilton legutóbbi szerződése kapcsán apró részletek kisimítására volt szükség. A hosszabbítást végül 2018 júliusában jelentették be. Néhány pilóta szerint a tárgyalások zavarólag hathatnak a pályán nyújtott teljesítményükre. Hamilton szerint ez nem jelent majd számára problémát.

„Amikor ilyen régóta dolgozol együtt egy csapattal, akkor a kötelező körökön már túl vagytok. Amint eldöntjük, hogy közösen folytatjuk, akkor már csak a formaságok vannak hátra. Nincs szó semmiféle nyomásról. A szó kötelez, ez mindig is így volt a Mercedes és köztem. Át kell gondolni a fontos kérdéseket. Hol tartunk most? Mi a következő lépés? Milyen tervek készülnek a jövőre? Ez időigényes folyamat lehet. A pályán eddig nem zavartak ezek a tárgyalások. Nem is akarok siettetni semmit, nincs okunk a kapkodásra” - zárta gondolatait a hatszoros világbajnok.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Leclerc és Verstappen
2019. december 31.
Lewis Hamilton dominált – de melyik volt a legjobb küzdelem, a legjobb kör, a legjobb verseny?

További hírek