2021. október 13. | 17:55

A monacói pilóta édesanyját és kedvesét vitte el pár körre egy háromüléses autóban.

Vasárnap rendezték a 2021-es Forma-1-es Török Nagydíjat, ahol az eső áztatta pályán Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája bizonyult a legjobbnak. A világbajnoki címért küzdő versenyzők közül Max Verstappen a második, Lewis Hamilton pedig az ötödik helyen ért célba. Ezzel az eredménnyel a Red Bull holland pilótája átvette a vezetést az összetett pontversenyben.

Remek teljesítmény nyújtott Isztambulban a Ferrari csapata is. Carlos Sainz egy motorcsere miatt csak a mezőny végéről vághatott neki a viadalnak, a spanyol végül a 8. pozíciónak örülhetett. A 3. helyről rajtoló Charles Leclerc egy helyet rontott az induláshoz képest, ám ő is elégedett lehetett a tempóval, valamint a megszerzett pontok mennyiségével.

A monacói pilóta a futamot követően visszatért Maranellóba, a Ferrari főhadiszállására, ahol családjának tagjai részesülhettek különleges élményben. Charles Leclerc egy háromüléses F1-es autóban vitte el pár körre édesanyját és kedvesét. Charlotte Sine, Leclerc barátnője az Instagramon hálálkodott a varázslatos élményért.

A Ferrari versenyzője a 2021-es idény egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Törökországban megszerzett 4. hellyel. Leclerc egy rövid ideig vezetett is a futamon, ám a köztes pályára alkalmas gumik tapadása romlani kezdett, ezért kénytelen volt kiállni egy kerékcserére.

„Amikor a többiek új gumikra váltottak, az első 5-6 körben gyorsabb voltam náluk. Aztán megszűnt a szemcsésedésből fakadó problémájuk, és hirtelen hatalmasat javult a teljesítményük, körönként három másodpercet kaptam. Ekkor már nem volt más választásom, ki kellett mennem új gumikért. Az utolsó 10 körben aztán nem tudtam működésre bírni a gumikat. Sajnálom, mert ezzel elúszott a dobogó, de nem bántam meg a döntést” – értékelte vasárnapi futamát a Ferrari versenyzője.

Az eredmény Leclerc és a csapat számára is biztató lehet, bizonyossá vált, hogy működik az új motor, így az egyenesekben is felvehetik a versenyt az élmezőnnyel.