Társszerző: Hajdu Balázs

A címvédő zárta az élen a barcelonai teszt első napját. Lewis Hamilton három tizedet adott csapattársának, Valtteri Bottasnak. A Mercedes két versenyzője összesen 173 kört teljesített a katalóniai télben.

79 kört ment Bottas a nappali etapban, Hamilton pedig délután vette át a stafétát. A brit világbajnok legjobb ideje 1:16,976 volt, ettől kicsit több mint három tizedmásodperccel maradt el finn kollégája.

Így fest a táblázat az első tesztnapot követően
Így fest a táblázat az első tesztnapot követően

A harmadik helyre Sergio Perez férkőzött oda, a rendkívül biztató formát mutató Racing Pointtal. Mivel nyolc helyett csak hat napot tesztelhetnek idén a csapatok, érthetően sokat köröztek a csípős hidegben. Max Verstappen 168 kört teljesített – ez a legtöbb a mezőnyben, az összetettben pedig a negyedik legjobb idő lett a holland pilótáé. A Red Bull versenyzője néhány piruettel fokozta az izgalmakat, rajta kívül Kevin Magnussen is elhagyta a pályát a 9-es kanyarban.

A Renault egy kicsit kevesebbet lehetett a pályán, mint a többiek. A ma reggel leleplezett R.S. 20-assal, a különleges, lila színű tesztsisakot viselő Daniel Ricciardo a 7. helyet csípte meg. A Forma-1-be egy év kihagyás után visszatérő Esteban Oconnal együtt 118 kört teljesítettek.Charles Leclerc számára meglepetés volt a részvétel, hiszen a Ferrari eredetileg Sebastian Vettelnek akarta adni a teljes napot, a  német világbajnok azonban lebetegedett és inkább visszavonult szállodai szobájába. A monacói végül a 11. helyet szerezte meg. Valószínűleg van még néhány töltény a Ferrari tarsolyában.