Társszerző: Hajdu Balázs

Bottas az Abu Dhabi Nagydíj előtt jelentette be a válásról szóló hírt. Előző feleségével, Emiliával 2010-ben ismerkedtek meg, majd 6 évvel később, Helsinkiben házasodtak össze. A dolog azonban nem működött, így a kapcsolatnak vége szakadt.

Nem vesztegette idejét válását követően Valtteri Bottas, a Mercedes Forma-1-es pilótája. A 30 éves finn versenyző az Instagramon fedte fel új barátnője kilétét. Bottas Monacóban töltötte a Valentin-napot, újdonsült kedvese, az ausztrál kerékpáros Tiffany Cromwell társaságában.

„Boldog Valentin-napot. Én vagyok a legszerencsésebb férfi @tiffanycromwell,” olvasható a képaláírásban az Instagramon.

Valtteri Bottas és Tiffany Cromwell egy párt alkotnak
Valtteri Bottas pár hónappal válását követően már új társra talált Tiffany Cromwell személyében

Az Instagramon szokásos hashtagek között azonban található néhány érdekesség. A #VB és #TC kettejük nevére utal, a #valentinesday és a #happiness kiírásokat sem kell fejtegetni. A #hatersgonnahate (a gyűlölködők gyűlölködni fognak) hashtag arra utal, hogy sokan kritizáltak a túl gyors továbblépés miatt.

„Ha olyan gyorsan tudsz Hamilton ellen versenyezni, mint amilyen gyorsan új barátnőd lett, akkor 2020-ban új világbajnokot avatunk - írta az egyik hozzászóló.”

A kapcsolatot az UCI Women’s WorldTeam Canyon-SRAM kötelékében versenyző Cromwell is megerősítette. Az ausztrál hölgy a következőket írta a közösségi médiában posztolt kép alá:

„Boldog Valentin-napot ennek a csodálatos embernek, aki teljesen megért engem, és mindig meg tud nevettetni. Ő a társam a kalandokban, az edzésben és a kávézók felfedezésében. @valtteribottas. Annyira örülök, hogy rád találtam. Nagyon várom a további közös kalandokat. Nagyon boldogok vagyunk és nekünk csak ez számít.”

Valtteri Bottas az Instagramon közétett képpel mutatta meg új szerelmét
Valtteri Bottas az Instagramon közétett képpel mutatta meg új szerelmét

A finn F1-es pilóta korábban egy közleményben tudatta, hogy Emiliával elválnak útjaik.

„Sajnálattal közlöm veletek, hogy véget ért a házasságunk Emiliával. Különválnak útjaink, mindkettőnk számára így lesz a legjobb. Barátságban váltunk el. Örökké hálás leszek az értem hozott áldozataiért, a támogatásért, és a rengeteg közös élményért. Remélem, hogy mindenki tiszteletben tartja a magánéletünket.”