2024. január 11. | 19:17

Egy kis esélylatolgatás a 2024-es szezon előtt.


Magyarországon minden olyan piaci szereplő jogosult távszerencsejáték szervezésére, amely a jogszabályban előírt feltételeknek megfelel. Kérjük, nézzen utána, hogy ahová regisztrálni készül, az a kaszinó jogszerűen nyújt-e távszerencsejáték szolgáltatást az Ön számára.

In Hungary, all market participants are entitled to organize remote games of chance that meet the conditions prescribed by law. Please check whether the casino where you are about to register legally provides remote gambling services for you.


Rendhagyó módon, március 2-án egy szombati futammal indul a Forma-1 2024-es szezonja. A versenynaptárban 24 nagydíjhétvége szerepel, az első állomás Bahrein lesz.

Idén 6 helyszínen rendeznek sprintfutamot is, ezek közül az egyik a Kínai Nagydíjon kerül lebonyolításra. A Száguldó Cirkusz mezőnye 2019 után tehát ellátogat az ázsiai országba.

2023-ban Max Verstappen 19 futamgyőzelemmel a neve mellett harmadszor is felülhetett az autóversenyzés királykategóriájának trónjára. A Red Bull tavaly egy pillanatig sem engedte ki az irányítást a kezéből, az osztrák istálló pilótáin kívül csak a Ferrari színeiben versenyző Carlos Sainz ünnepelhetett győzelmet, a spanyolt a Szingapúri Nagydíjon intették le elsőként.

Tavaly egyedül Carlos Sainz tudta legyőzni Verstappent, mégsem ő a legesélyesebb a trónfosztásra a bukik szerint - Fotó: Clive Mason/Getty Images

Mindent összevetve, meglepetés lenne, ha idén nem a Red Bull lenne a legerősebb csapat a Forma-1-ben. A fogadóirodák szakemberei is így vélekednek, Max Verstappen újabb világbajnoki sikerét 1,25-ös szorzóval adják, a csapat konstruktőri címvédésére pedig a feltett tét 1,35-szörösét fizetik.

Verstappen bahreini győzelmével sem lehet bankot robbantani, ez a kimenetel a holland végső sikeréhez hasonlóan 1,25-ös oddsszal megy. Ha Perez meglepné csapattársát a szezonnyitón, azzal már 9-szeres pénzt lehet kaszálni.

A tavalyi teljesítmények alapján elképzelhető, hogy a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, vagy az Aston Martin valamelyik pilótája az élen végez. Lando Norris sikere 11-szeres, Hamilton és Lelcerc elsősége egyaránt 15-15-szörös pénzt fizet, az újoncként remekül szereplő Oscar Piastri első futamgyőzelme azonban 21-szeres szorzót érne.

Ami a végelszámolást illeti, a fogadóirodáknál érdekes módon jelenleg Lando Norrist tartják a legesélyesebbnek a trónfosztásra. Mögötte a sorban Hamilton, Leclerc, Alonso, Piastri, Russell és Sainz következnek, az utolsó négy versenyző világbajnoki címe egyaránt 21-szeres pénzt fizet.

Érdemes megfigyelni, hogy Sergio Perez világbajnoki címére szinte alig látnak esélyt, noha a mexikói a legerősebb Forma-1-es csapatnál áll alkalmazásban. A hatszoros F1-es futamgyőztes végső sikerét 26-szoros szorzóval adják a bukmékerek.

A legmagasabb odds a 2024-es világbajnoki címet illetően 1001-szeres, ezen Valtteri Bottas, Csou Kuan-jü, Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen és Logan Sargeant osztoznak. Ennyire azért aligha borul a papírforma egy teljes idényt tekintve, egy-egy versenyen azonban történhet meglepetés. Ammenyiben a fentebb említettek közül bárki felállna a dobogó legfelső fokára Bahreinben, azzal 501-szeres pénzt nyerhet, aki rájuk fogad.

Aki szeretné növelni győzelme esélyeit, az szezonnyitón győztes csapatra is fogadhat. A Ferrari, a McLaren és a Mercedes ebben a tekintetben egyformán áll, egyaránt 7,5-ös szorzóval adják bármelyik pilótájuk bahreini elsőségét.

A sportfogadás szerelmeseinek remek lehetőséget kínál az LVBet internetes kaszinó, ahol a sportesemények mellett számos egyéb játék várja a felhasználókat.

Bob McCaffrey/Getty Images