James Allison, a Mercedes F1-es technikai igazgatója tartotta a csapat rendszeres Factory Friday fogadóóráját a múlt héten. Az esemény keretében a szurkolók választ kaphatnak Forma-1-gyel kapcsolatos kérdéseikre, az egyik lényeges téma a Mercedes 2022-es autója volt.

Hamilton

Ahogy azt Allison is elmondta, a szabályok tiltják, hogy a csapatok már most a 2022-es autó aerodinamikáján dolgozzanak. A korlátozás azonban szerencsére nem a teljes projektre vonatkozik.

„A szabályok nem azt mondják, hogy egyáltalán nem dolgozhatunk a 2022-es projekten. Az iránymutatásokat nyilvánosságra hozták, szerencsére vannak az aerodinamikán kívül is területek, az ezeken felmerülő kihívásokon dolgozhatunk. A munka már néhány hónappal ezelőtt elkezdődött, és egész évben zajlani fog” - magyarázta a Mercedes technikai igazgatója.

Folytatódik-e a Mercedes-dominancia 2022 után is?

Az eredetileg 2021-re tervezett, jelentős szabálymódosításokat a koronavírus-járvány miatt 2022-re halasztották. A változásokkal kapcsolatban rengeteg a kérdőjel, a lehetséges erősorrenddel kapcsolatban egyelőre csak találgatni lehet. A hibrid-korszak kezdetén, a legutóbbi nagyléptékű változások idején a Mercedes jött ki győztesen a fegyverkezési versenyből. Jelenleg is ők uralják a Száguldó Cirkusz mezőnyét, a Red Bull mindent megtesz, hogy versenyben maradjon, a Ferrari lemaradása viszont idén jelentős.

Mercedesek

Az olasz istálló a fejlődés érdekében jelentősen átszervezte technikai részlegét, minden erejüket a gödörből való kilábalásra fordítják. Közben azért figyelniük kell arra is, hogy ha idén nem találnak megoldást a problémákra, akkor a 2021-es idényben is szenvedni fognak.

Szerinted hogyan alakul majd a Forma-1-es erősorrend a 2022-es szabályok mentén?