Társszerző: Hajdu Balázs

Miután Max Verstappen megnyerte a Német Nagydíjat, valamint a Hungaroringen is sokáig vezetett, a Mercedes egy rövid ideig azt gondolhatta, hogy a holland pilóta veszélyt jelenthet számukra a világbajnokságért folytatott harcban. Lewis Hamilton második kerékcseréje végül nyerő stratégiának bizonyult, és 4 körrel a leintés előtt könnyedén levadászta Verstappent. Ezzel együtt is a Red Bull pilótája gyűjtötte a legtöbb pontot az elmúlt négy versenyen, az összesen megszerezhető 104 egységből 81 az ő neve mellé került. Verstappen ezzel megközelítette Bottast a pontversenyben – Hamilton azonban 69 ponttal előzi meg a holland versenyzőt.


Az év második felében Max Verstappen lehet Lewis Hamilton legnagyobb kihívója

Az idényből még 9 verseny van hátra, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig úgy véli, hogy ezt a világbajnokságot már csak a Mercedes és Lewis Hamilton tudja elveszíteni. Hockenheimben azonban kiderült, hogy a legjobbak is hibázhatnak. Ahhoz, hogy a pontverseny izgalmasabb legyen, még legalább három katasztrofális futam kellene a Mercedes részéről.

“Mivel kilenc futam van hátra az évből, akkor lenne a legtöbb esélyünk, ha Lewis három alkalommal otthon maradna. A Mercedesnek valamit nagyon el kell b***i, hogy ne nyerjék meg a világbajnokságot. Teljességgel valószínűtlen. Nekünk annyi lehet a célunk, hogy csökkentsük a különbséget, nyomást gyakoroljunk rájuk. A Honda erőforrás egyre jobban teljesít, 2020-ra még több sanszunk lehet” - mondta Horner a Motorsport.com riporterének.


Hamilton általában még jobb formában tér vissza a nyári szünet után

A Red Bull számára kicsit gyengébben sikerült a szezonkezdet. Verstappen egyedül Monacóban végzett az első négy között, az első hat futamon pedig minden Bottasról és Hamiltonról szólt. A Mercedes győzelmi sorozatát azonban mégis ők törték meg Ausztriában. A csapat tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint az istálló jól tudott alkalmazkodni az aerodinamikai változtatásokhoz, Horner azonban úgy véli, hogy hátrányba kerültek a szabálymódosítások miatt.

„A téli szabálymódosítások egyértelműen ellenünk dolgoztak. Az első szárnyat jelentősen át kellett alakítanunk. Azonban a csapat felismerte a lehetőségeket, Ausztriában pedig megmutattuk, mennyire erősek tudunk lenni. Az elmúlt hónapokban sokat léptünk előre, számos biztató jelet látok. Jövőre még szorosabb lesz a verseny”, tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Christian Horner ugyan korábban többször is elmondta, hogy kitartanak Pierre Gasly mellett, a nemrégiben megszületett döntés értelmében az idény végéig Alexander Albon lesz Max Verstappen csapattársa.


Max Verstappen új csapattársat kap az év második felére

Szerinted milyen eredményre lesz képes a Red Bull a szezon második felében? Jövőre vajon eljön Max Verstappen ideje? Vagy akár még idén is lehet esélye a VB-címre?