Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Ralf Schumacher szerint Perez napjai meg vannak számlálva a Red Bullnál

2023. szeptember 01. | 20:27

Helmut Marko, az osztrák istálló tanácsadója nevetve reagált a felvetésre.

Sergio Perez a Holland Nagydíjon ismét lemaradt a dobogóról, miközben Max Verstappen ugyanazzal az autóval zsinórban kilenc futamgyőzelemnél tart. A mexikói pilóta továbbra is a második helyen áll összetettben, hátránya azonban egyre nagyobb.

A Sky Germany televíziós csatornánál szakértőként dolgozó Ralf Schumacher szerint Perez napjai meg vannak számlálva a Red Bullnál. Helmut Marko, az osztrák istálló tanácsadója nevetve reagált a felvetésre.

„Reméljük nem azért mondta, mert Mick Schumachert szeretné látni a helyén. Checónak érvényes szerződése van 2024 végéig. Helyenként nagyon jól vezet, ám nem tudja hibák nélkül kihozni a maximumot az autóból. A megállapodás azonban kötelező érvényű, egyelőre nincs napirenden a pilótacsere” – mondta Marko.

Mick Schumacher 2021-ben a Haas színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben. Igazán maradandó teljesítményt nem tudott nyújtani a mezőny hátsó feléhez tartozó autóval. Idén nem kapott ülést egyik csapatnál sem, jelenleg a Mercedes tesztpilótájaként dolgozik.

A Red Bull idén még veretlen, Verstappen mellett tehát csak Perez iratkozott fel 2023-ban a futamgyőztesek listájára. Az osztrák csapat az Olasz Nagydíjon is folytatná remek sorozatát.

A cikk megírásának pillanatában az 1. szabadedzést már teljesítette a mezőny Monzában. Ezen a gyakorláson Max Verstappen autózta a leggyorsabb időt, mögötte sorrendben Carlos Sainz, Sergio Perez és Charles Leclerc végeztek. A Ferrari hazai pályán egyelőre bíztatóan szerepel, a pontokat mindenesetre vasárnap osztják majd.

Cristiano Barni ATPImages/Getty Images
TOP 10 F1-es szezon, amikor korán eldőlt a világbajnoki cím sorsa Leleplezték az új, elektromos MINI Coopert, hatótávja azonban még mindig szerény

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!