F1: A Red Bull nem cseréli le Pierre Gasly-t 2019-ben

Közzétéve:
2019-07-10, 06:34

Christian Horner csapatfőnök állítása szerint töretlen a bizalom a francia pilóta irányába.

Társszerző: Hajdu Balázs

Pierre Gasly a 2019-es idény elején vette át Daniel Ricciardo megüresedett helyét a Red Bullnál, ám a francia pilóta eredményei egyelőre hagynak némi kívánnivalót maga után. A különbség közte, és csapattársa, Max Verstappen között az Osztrák Nagydíjon is nyilvánvaló volt. A holland pilóta az elrontott rajtja ellenére meg tudta nyerni a versenyt, Gasly pedig még kört is kapott.

Gasly gyorsít a kanyar kijáratától

Nem mondható túl rózsásnak a francia versenyző helyzete, hiszen ő az egyetlen a mezőnyben, aki nem tudta versenyen legyőzni a csapattársát. Az első kilenc versenyen Verstappen pontjainak mindössze egyharmadát gyűjtötte össze. Egyetlen apró sikere, hogy Kanadában megelőzte Maxot az időmérőn.

A Red Bull csapatánál nem bánnak kesztyűs kézzel a gyengébben teljesítő pilótáikkal. Christian Horner, csapatfőnök a Motorsport.comnak adott interjúban azonban megvédte Gaslyt:

„Nem áll szándékunkban lecserélni Pierre-t. Ő a mi pilótánk, együtt fogunk dolgozni azon, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle. Nehéz időszakon megy keresztül, mi viszont támogatni fogjuk őt” - mondta Horner.

Pierre Gasly

Horner szerint Gasly dolgát nyilvánvalóan megnehezíti Max Verstappen kiugró telejsítménye. A csapatfőnök úgy véli, Gaslynak megvan a tudása és sebessége, egyszerűen egy mentális újraindításra van szüksége az idény második fele előtt. Ausztriában látható volt, mire képes a Honda-motor, a Red Bull erre támaszkodva szeretne közelebb kerülni a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„Pierre nehéz időszakon megy át, mi minden segítünk neki. Tiszta lappal kell indulnia. Tudjuk. hogy nagy dolgokra képes. Max minden hétvégén erő felett teljesít, ami Gaslyt elképesztően nagy nyomás alá helyezni. Mi azonban kitartunk mellette, nem fogjuk az idei szezonban lecserélni”- tette hozzá az energiaitalosok csapatvezetője.

Gasly teljesítményét látva sokan Danyil Kvjat vagy Alexander Albon előléptetéséről beszélnek. Szerinted megérdemel Gasly még egy esélyt, vagy jöjjenek a Toro Rosso pilótái?

Forrás:

Kapcsolódó írások

James Hunt
2019. június 15.
Az F1 legendás alakja egy olyan korban versenyzett, amikor még a vezetői képességek domináltak
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?