2020. február 26. | 18:57

Legalábbis az egyszeres világbajnok Jenson Button szerint.

Társszerző: Hajdu Balázs

Jenson Button szerint Sebastian Vettel nem tudott megbirkózni a Charles Leclerc érkezésével kialakult helyzettel. A négyszeres világbajnok német pilótával 2014 óta nem fordult elő, hogy kikapott volna csapattársától. Leclerc nem csak a pontversenyben előzte meg Vettelt, hanem több rajtelsőséget is szerzett nála.

Sebastian Vettel a Forma-1 történetének legfiatalabb világbajnoka – 2010-ben mindössze 23 évesen hódította el első VB-címét, majd nyert mellé zsinórban másik hármat. 2015-ben a Ferrarihoz szerződött, ahol egyelőre nem tudta legyőzni a Mercedeseket. A hibrid érában egyszer Nico Rosberg, öt alkalommal pedig Lewis Hamilton lett a világbajnok. A 32 éves Vettel a mezőny egyik legtapasztaltabb pilótája, akinek tavaly ifjú riválisa akadt a csapaton belül.

Charles Leclerc már első Ferrarinál töltött idényében bizonyította tehetségét. Két futamgyőzelemmel, valamint a legtöbb – szám szerint 7 – rajtelsőséggel zárta a 2019-es idényt. 2009 világbajnoka, Jenson Button szerint Vettelt nagyon frusztrálja a helyzet. Amennyiben idén nem lesz változás, valószínűleg elhagyja a Ferrarit.

„El tudom képzelni, hogy elege lesz a dolgokból. Tavaly szörnyű szezonja volt. Négyszeres világbajnokként nehéz megemészteni, hogy egy ifjú titán rögtön az első csapatnál töltött idényében jobban teljesít nála. Ezzel nagyon nehéz mit kezdeni. Szerintem Vettel nem mindig kezelte jól a helyzetet. Most már több tapasztalata van, így egyszerűbben megbirkózik majd a nyomással. Pozitívnak kell maradnia, és kemény kell dolgoznia, hogy legyőzhesse Leclercet. Ha idén nem sikerül, akkor 2021-ben valószínűleg már nem lesz a Ferrarinál” - mondta Button a Daily Mailnek.

  • Címkék:
  • F1