F1: Sir Jackie Stewart szerint Vettelnek vissza kellene vonulnia

Közzétéve:
2020-10-19, 12:29

A háromszoros világbajnok Stewart szerint Vettelből a sportág kiváló nagykövete válhatna.

A jelek szerint Sir Jackie Stewart minden héten be akar kerülni a hírekbe. A hónap elején Lewis Hamiltonnal kapcsolatban nyilatkozta azt, hogy a hatszoros világbajnok nála nem férne be minden idők három legjobb versenyzője közé. A háromszoros VB-győztes Stewart ezúttal Sebastian Vettellel és a Ferrarival kapcsolatban szólalt meg.

„A Ferrari minden idők egyik legnagyszerűbb márkája. Idén azonban katasztrofálisan szerepelnek, remélem, hogy jövőre visszakerülnek az őket megillető helyre” - nyilatkozta Stewart az olasz La Gazzetta dello Sport napilapnak.

A négyszeres világbajnok Vettel jelenleg 13. helyen áll a pilóták pontversenyében. A Ferrari idén meg sem tudja közelíteni az elmúlt évek teljesítményét, már a pontszerző helyek elérése is szép eredménynek számít. Vettel jövőre már nem az olasz istállónál versenyez, ugyanis 2021-től a Racing Point helyét átvevő Aston Martin pilótája lesz.

Vettel

Sir Jackie Stewart jobban örült volna, ha Vettel inkább befejezi pályafutását, és az autóversenyzés nagyköveteként tevékenykedik tovább. A háromszoros világbajnok legenda természetesen megérti a német pilóta döntését, mely azt jelzi, hogy még mindig szereti a sportágat.

„Sebastian Vettel egy nagyon kedves úriember. Csodálatos pályafutást mondhat magáénak. Személy szerint örülnék neki, ha visszavonulna, és azt csinálná, amit én is. Részt venne néhány remek eseményen, kapcsolatban kerülne a legnagyobb multinacionális vállalatokkal. Nagyszerű nagykövete lenne a sportágnak” - fogalmazott Stewart.

Nos, Stewart kívánsága részben valóra válik jövőre, Vettel ugyanis nem csak versenyzőként, hanem részvényesként és a márka nagyköveteként is érintett lesz az Aston Martinnál.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek