F1: a szervezők nem biztosak a Holland és Spanyol Nagydíj megrendezésében

Közzétéve:
2020-03-15, 23:04

A hírek szerint május végén indulhat a 2020-as szezon – a holland és a spanyol futamot a hónap elején kellene megrendezni.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Holland és a Spanyol Nagydíj szervezői szerint mindkét futam megrendezése kétséges lehet a koronavírus-járvány miatt. A versenyek rendezőbizottsága folyamatosan kapcsolatban áll a Forma-1-gyel és az FIA-val,

A 2020-as F1-es idény első négy futamát elhalasztották, a hírek szerint a szezon május végén indulhat el. Tekintve, hogy a Holland Nagydíj tervezett időpontja május 3., a Spanyol Nagydíjé pedig május 10., ez a két verseny alapértelmezetten elmarad.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a Forma-1 vezetőségével és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, a Heineken Holland Nagydíj megrendezésével kapcsolatban. Egyelőre nem született semmilyen döntés. Halasztás esetén a jegyek érvényesek maradnak. Amint további információ áll rendelkezésre, azt minden értintett féllel azonnal megosztjuk” - áll a holland futam szervezőbizottságának pénteki közleményében.

F1

A Jan Lammers, egykori F1-es pilóta, Le Mans 24 órás győztes, a Holland Nagydíj igazgatója meglepődött, amikor a „május vége” szavakat látta a hivatalos Forma-1-es közleményben. Szerinte kommunikációs hibáról, vagy elírásról lehet szó.

„Egyelőre nehéz bármit is mondani a helyzetről, mert egymásnak ellentmondó üzenetek látnak napvilágot. Nem tudom, mi lehet ennek az oka. Kommunikációs hibáról, vagy elírásról lehet szó. Egyelőre nem látunk tisztán mert az FIA és a FOM ellentmondanak egymásnak. Amikor világossá válik a helyzet, akkor tudunk további tájékoztatást adni. Egyelőre tele vagyunk kérdésekkel” - árulta el Lammers.

Zandvoort

A Circuit de Catalunya képviselői bejelentették, hogy minden áprilisra tervezett programot törölnek, miközben figyelemmel követik a koronavírus-járvány alakulását.

„A Circuit de Barcelona-Catalunya munkatársai a hivatalos döntéshozókkal, és az egészségügyi hatóságokkal együttműködésben figyeli a járványhelyzetet. Látogatóink egészsége és biztonsága mindennél fontosabb, ezért igyekszünk elvégezni a szükséges óvintézkedéseket. A változtatások miatt fellépő kellemetlenségekért elnézést kérünk” - áll a spanyol versenypálya közleményében.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

F1i

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek