Amikor a 2020-as idény közben eldőlt, hogy Sergio Perez helyére Sebastian Vettelt szerződteti az Aston Martin, akkor kérdésessé vált, hogy lesz-e egyáltalán ülése a 2021-es idényre a mexikóinak. Nos, lett, sőt, nem is akármilyen: a Red Bull szerződtette Max Verstappen mellé.

Perez tavaly kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy Max Verstappen megnyerhette az egyéni világbajnoki címet, és idén sem muzsikál rosszul a mexikói. Olyannyira, hogy legtóbb nyerni tudott Monacóban úgy, hogy nem is az első sorból indult, a Red Bull pedig többek között az ő pontjainak is köszönhetően vezeti a pontversenyt a Ferrari előtt 36 bajnoki egységgel.

Az energiaitalosok elérkezettnek láttk az időt, hogy elejét vegyék a spekulációknak és meghosszabbítsák Perez szerződését. Az új kontraktus értelmében 2024-ig maradhat a csapattal.

Perez eddig két futamgyőzelmet számlál a Red Bull színeiben, idén pedig akár arra is lehetősége nyílik, hogy kilépjen a másodhegedűs szerepkörből. Jelenleg ugyanis mindössze 15 pont a hátránya a világbajnoki éllovas max Verstappennel szemben.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismeréssel beszélt Perezről. Elmondta, hogy amióta csatlakozott a csapathoz, fantasztikus munkát végez. Bizonyította továbbá, hogy nem csak remek csapatjákos, hanem komolyan kell számolni vele.

„Idén újabblépést tett előre, és csökkentette a hátrányát a világbajnok Max Verstappennel szemben. Dzsiddában fantasztikus pole pozíciót szerzett, legutóbb pedig csodálsatos győzelmet aratott Monacóban - ecsetelte Horner.”

„Számunkra a tempóját, a versenyszellemét, a képességét és a tapasztalatát figyelembe véve nem volt kérdés, hogy megtatsuk-e, és nagyon örülünk, hogy Checo 2024-ig folytatja a versenyzést csapatunkban. Verstappennel együtt hiszünk abban, hogy olyan versenyzőpárosunk van, amellyel a legfényesebb sikerekért harcolhatunk az F1-ben” - tette hozzá Horner.

Perez napszemüvegben
Sergio Perez számára jól alakultak az elmúlt napok | Fotó: Depositphotos

„Nekem ez egy hihetetlen hét volt, a Monacói Nagydíj megnyerése minden pilóta álma, és az, hogy ezt követően bejelenthettem, hogy 2024-ig a csapattal folytathatom, rendkívül boldoggá tesz. Nagyon büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, otthon érzem magam itt. Kiváló munkát végzünk együtt, a Verstappennel való kapcsolatom a pályán és azon kívül is segít bennünket, hogy még előrébb léphessünk. Csapatként hatalmas lendületben vagyunk, és ez a szezon jól példázza, hogy milyen izgatott vagyok a jövő kapcsán” - mondta Perez.

A 2023-as és a 2024-s idény lesz Perez tizenkettedik illetve tizenharmadik szezonja a Forma-1-ben.