Lewis Hamilton brazil szappanoperába illő huza-vona után meghosszabbította szerződését a Mercedes csapatával a 2021-es szezon végéig. Sokáig ment a találgatás, a sajtó szerint Hamilton rendkívázüli fizetésigénye volt a probléma, de szóltak arról is pletykák, hogy Toto Wolffék az egy futamra beugró Russell kiváló teljesítményével "zsarolhatják" a hétszeres világbajnokot. Toto Wolff ez utóbbi felvetést azonban kategorikusan cáfolta.

Az egyezség végül február 8-án jött létre, ám az újabb találgatások táptalajául szolgál, hogy vajon miért csak egy esztendőre szól a kontraktus. Egy közelmúltbéli interjúban Toto Wolff tisztázta, miért egy éves szerződést kötöttek Hamiltonnal.

"Az ok az, hogy egésze egyszerűen nem volt elég idő. Először karácsony előtt tárgyaltunk. Egy többéves szerződést összehozni komplikáltabb, mint csupán egy idényre megállapodni. Egyelőre abban maradtunk, hogy egy évre szerződünk, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok" - ecsetelte a Mercedes csapatfőnöke.

Toto Wolff szerint 2021 után mindkét fél számára bármi elképzelhető. Jelenleg négy pilótával áll a mezőnyből szoros kapcsolatban a Mercedes, két versenyzőjük, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mellett ott van a Renault számára kölcsönadott Esteban Ocon, valamint az a George Russell, akinek az idény végén lejár a szerződése a Williams csapatával, és sokak szerint képes lehet betölteni azt az űrt, amit Lewis Hamilton hagyna az esetleges távozásával. Egyszer már bizonyított, amikor Sakhirban helyettesítenie kellett a futamot kihagyni kényszerülő Hamiltont. Ha nincs a boxutcai malőr, akkor minden bizonnyal megnyerte volna élete első Mercedeses versenyét, úgy, hogy Bottast semmilyen komoly probléma nem hátráltatta - ez pedig remek ajánlólevél egy üléshez a címvédő csapathoz.

Russell - Hamilton

Wolff tisztázta ugyanakkor, hogy 2022-re sok variációt el tud képzelni, de addig is Valtteri és Lewis is a csapat 100%-os támogatását élvezi. Az év közepe táján fogják eldönteni, hogy lesz-e változás a Mercedes háza táján a pilóták tekintében. Az sem elképzelhetetlen, hogy mindkét pilótának útilaput kötnek a lábára, és George Russell-Esteban Ocon kettőssel kezdi meg a német istálló a következő idényt.