Hivatalos: Hamilton a Mercedesnél marad

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-02-08, 12:20

A brit rekorder könnyedén elérheti a rekordnak számító nyolcadik világbajnoki címet.

Habár Russell beugrását követően sokan megpedzegették, hogy könnyedén beárazta a fiatal titán Hamiltont is. Azonban erről nyilván nincs szó, ezt pedig jól tudja Toto Wolff is, aki tető alá hozta Hamilton újabb szerződését a következő 1 évre.

Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjon szerzett győzelme után az autóban

Ez azt jelenti, hogy Lewis Hamiltonnak nagy esélye nyílt arra is, hogy akár a nyolcadik világbajnoki címét is megszerezze. Mindezt pedig hosszú huzavona előzte meg, ami állítólag arról szólt, hogy a Daimler nem akart eleget tenni Hamilton fizetési igényének, amely a mostaninál, azaz a jelenlegi körülbelül 40 millió angol fontnál (mai árfolyammal számolva 15,7 milliárd forint) is több lett volna. Most azonban a Mercedes tulajdonosi körébe csatlakozott az INEOS is, amely még Hamiltont is kitudja fizetni.

Már csak az a kérdés, hogy a szezon végén mit kezd magával Hamilton? Vajon menne tovább a Ferrarihoz, vagy egyből visszavonul, és többet koncentrál a divatra és a zenei karrierjére?

Az borítékolható, hacsak nem történik váratlan forduat, jövő ilyenkor már a múlté lesz Michael Schumacher hétszeres világbajnoki címének rekordja. Ettől persze még hatalmas legenda marad Schumacher és nyilván Hamiltonnak is kell ehhez egy világverő Ezüstnyíl, de a brit pilóta érdemeiből ez mit sem von le.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Russell és Bottas egymás mögött a Sakhir Nagydíjon
2020. december 11.
A német pilóta szerint habár ő a Mercedes jövője, még nem olyan erős, mint a hétszeres bajnok.
George Russell egy Forma-1-es versenyhétvégén
2020. december 02.
Már az is kiderült, hogy a hatalmas lehetőséget kapó Russellt az F2-ben versenyző Jack Aitken fogja pótolni.

További hírek