Habár Russell beugrását követően sokan megpedzegették, hogy könnyedén beárazta a fiatal titán Hamiltont is. Azonban erről nyilván nincs szó, ezt pedig jól tudja Toto Wolff is, aki tető alá hozta Hamilton újabb szerződését a következő 1 évre.

Ez azt jelenti, hogy Lewis Hamiltonnak nagy esélye nyílt arra is, hogy akár a nyolcadik világbajnoki címét is megszerezze. Mindezt pedig hosszú huzavona előzte meg, ami állítólag arról szólt, hogy a Daimler nem akart eleget tenni Hamilton fizetési igényének, amely a mostaninál, azaz a jelenlegi körülbelül 40 millió angol fontnál (mai árfolyammal számolva 15,7 milliárd forint) is több lett volna. Most azonban a Mercedes tulajdonosi körébe csatlakozott az INEOS is, amely még Hamiltont is kitudja fizetni.

Már csak az a kérdés, hogy a szezon végén mit kezd magával Hamilton? Vajon menne tovább a Ferrarihoz, vagy egyből visszavonul, és többet koncentrál a divatra és a zenei karrierjére?

Az borítékolható, hacsak nem történik váratlan forduat, jövő ilyenkor már a múlté lesz Michael Schumacher hétszeres világbajnoki címének rekordja. Ettől persze még hatalmas legenda marad Schumacher és nyilván Hamiltonnak is kell ehhez egy világverő Ezüstnyíl, de a brit pilóta érdemeiből ez mit sem von le.