2021. április 12. | 12:48

Bár a tehetség és a háttérben kiválóan működő csapat elengedhetetlen, a holland pilóta szerint egy valami sok esetben bizony hiányzik.

A Forma-1-ben hét esztendő óta egy csapat az uralkodó, az pedig nem más mint a Mercedes. Lewis Hamilton ezalatt a hét évben hatszor ért fel a csúcsra, ami elképesztő teljesítmény, Max Verstappen pedig időközben kész pilótává érett. A kezdetektől fogva benne van az a hidegvér, ami elengedhetetlen a világbajnoki cím megszerzéséhez, ugyanakkor sokszor pont a forrófejűsége miatt nem tudta magából kihozni a maximumot, nem is beszélve a Red Bull gyengélkedéséről.

Most viszont két nagyon fontos kérdésre adott választ az ifjú holland pilóta: mi kellhet a végső győzelemhez az idei évben és vajon Lewis Hamilton tényleg olyan nagy legenda-e, mint ahogy sokan mondják?

A Red Bull a 2021-es szezonra a búcsúzó Hondával karöltve végre egy meglehetősen versenyképes konstrukcióval rukkolt elő. Sergio Perezzel erősítettek a csapatfelálláson belül, de egy istálló és egy versenyző sikerében Verstappen szerint a szerencse is kivételesen nagy szerepet játszik.

„Természetesen vannak, akik több címet nyertek, mint más pilóták, mások pedig egyszer sem lettek világbajnokok. Ahhoz, hogy előbbi csoportba tartozhass, szerencsére is szükség van - arra, hogy megfelelő csapatban legyél, jókor, jó helyen és persze sokáig dominálj. Ez nem mindig jön össze” – mondta Verstappen.

A holland bajnokaspiráns ebben a nyilatkozatában megvillantotta érettségét, hiszen míg régen Sennához hasonlítgatta magát, az ellenfeleit pedig lenézte, ma már egészen máshogy reagál akkor, ha többek között Hamiltonról kérdezik.

„Nagyon nehéz megmondani, ki minden idők legnagyobb versenyzője, de Lewisnak meg kell adni a tiszteletet és az elismerést azért, amit az elmúlt évek során elért. Vannak még pilóták, akik jól teljesítettek voltan abban az autóban, de figyelemre méltó, ahogy Hamilton behúzott néhány meglehetősen nehéz versenyt, mint például tavaly a Török Nagydíjat” – fejtette ki véleményét Max Verstappen.

A holland pilóta tehát mára már érettségben is készen állhat a világbajnoki cím megszerzésére, amelyre talán most van az eddigi legnagyobb esélye. Sokszor róhattuk fel neki, hogy hiányzott belőle a hidegvér, de most egy erős Red Bullal megverhetik a Mercedest.

A hétvégén folytatódik a száguldás és miután hihetetlen kiélezett küzdelmet láthattunk a szezonnyitón, a Forma-1 szerelmesei ennek folytatásában reménykedhetnek a soron következő Emilia Romagna Nagydíjon, amelynek helyszíne ismét a legendás Imola lesz.

  • Címkék:
  • F1