F1: Vettel kritikusan nyilatkozott saját és a Ferrari teljesítményéről

Közzétéve:
2019-08-30, 14:44

A Ferrari nagy pofonba szaladt bele a Hungaroringen – Vettel szerint a Mercedest már nem lehet utolérni.

Társszerző: Hajdu Balázs

Sebastian Vettel önmagával szemben is kritikusan nyilatkozott. A német pilóta úgy véli, nem hozta ki magából eddig a maximumot az idei Forma-1-es szezonban.

A téli tesztek eredményei alapján a Ferrari bajnokesélyesként vágott neki 2019-nek, ám a nyári szünetig ezzel szemben egyetlen futamot sem sikerült megnyerniük. A Magyar Nagydíjon előjöttek a Scuderia idei gyengeségei: Vettel több mint egyperces hátránnyal ért célba a győztes Lewis Hamilton mögött.

„Mindent megpróbáltam, ám nyilván nem vagyok elégedett a teljesítménnyel. Rengeteg munka vár ránk, ezt eddig is tudtuk. A Hungaroring nem a mi pályánk, hiszen tele van kanyarral. Ezen a téren is javulnunk kell” - mondta a négyszeres világbajnok.

Verstappen és Vettel

A Ferrari az elmúlt hónapokban aerodinamikai fejlesztéseket tesztelt, ám ezek nem hozták meg a várt előrelépést.

„Nem egyszerű varázsütésre megoldást találni. Megpróbáljuk felvenni a versenyt a Mercedesszel, ám be kell látnunk, hogy számos téren előttünk járnak” - tette hozzá Vettel.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto egyetértett a német pilótával.

„Nem hiszem, hogy képesek lennénk varázsolni. Pár nap alatt nem oldódnak meg a problémák. Hosszabb távra kell tekintenünk, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy bizonyos pályákon ennyire gyengén teljesítsünk. Hogyan lehetséges, hogy Németországban miénk volt a leggyorsabb autó? Nos, nálunk hiányzik a maximális leszorítóerő, ami Hockenheimben nem okoz gondot, a Hungaroringen viszont annál inkább. Ezért is szenvedtünk annyira” - mondta az olasz szakember.

Vettel kritizálta a Ferrari és saját maga teljesítményét is

A Ferrari jelenleg 150 ponttal van lemaradva a Mercedes mögött, és 44 egységgel előzi meg a Red Bullt, ahol Max Verstappen egyre jobb teljesítményt nyújt – a fiatal holland már két futamgyőzelemmel büszkélkedhet idén.

„A szezon első fele tele volt hullámvölgyekkel. Néhány versenyen jók voltunk, máshol szenvedtünk. Egyértelmű, hogy nem ilyen szezont terveztünk – elég ránézni a tabellára, és az eredményeinkre. Keményen dolgozunk a problémák kijavításán. Higgadtnak kell maradnunk, és tenni a dolgunkat” - értékelt reálisan Vettel.

Vettel elöl, mögötte Leclerc

A Száguldó Cirkusz négyszeres világbajnoka nem csak a Ferrari teljesítményével elégedetlen. Hatalmasat hibázott Bahreinben, Kanadában, és Angliában is – saját magának 5-ös osztályzatot adott egy 10-es skálán.

„Nem vagyok elégedett az első félévemmel. Szenvedtem, nem tudtam kihozni az autóból a maximumot. Őszintén szólva, sok mindent kipróbáltunk. Szerintem tudunk ennél jobban is teljesíteni. Saját magammal szemben is kritikusnak kell lennem. A nyári szünet alatt rendeztem a sorokat, nagyon várom a folytatást, hogy bizonyíthassak” - zárta gondolatait Sebastian Vettel.

Vajon sikerül megszereznie a Ferrarinak idei első futamgyőzelmét?

Forrás:

Kapcsolódó írások

James Hunt
2019. június 15.
Az F1 legendás alakja egy olyan korban versenyzett, amikor még a vezetői képességek domináltak
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?