F1: a Vietnámi Nagydíjat nem befolyásolja a koronavírus

Közzétéve:
2020-02-13, 15:58

Az április 19-re kiírt Kínai Nagydíjat elhalasztják, a két héttel korábbi vietnámi futamot azonban a tervek szerint rendeznék meg.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Forma-1 vezetősége szerint a koronavírus nem fenyegeti a Vietnámi Nagydíj 2020. április 5-i megrendezését. A két héttel későbbre kiírt Kínai Nagydíj elhalasztását tegnap jelentették be. A helyzet már csak azért is érdekes, mert a két ország határos egymással, a koronavírus pedig globális fenyegetést jelent.

A feszített versenynaptárban nehéz lesz új időpontot találni a kínai futam számára. Ha két versenyt is halasztani kellene, az komoly fejfájást okozna a szervezőknek. A Forma-1 2020-as idénye március 15-én, Ausztráliában veszi kezdetét.

Red Bull

A Kínai Nagydíjjal kapcsolatban az F1 tegnap jelentett meg közleményt, az alábbiakban ebből olvashatsz részleteket:

„A Kínai Nagydíj a Forma-1-es versenynaptár fontos részét képezik. A szurkolók fantasztikusak. Reméljük, hogy hamarosan újra ellátogathatunk az országba, a lakosságnak pedig a legjobbakat kívánjuk ezekben a nehéz időkben. A Forma-1 és az FIA, a csapatokkal, a versenyszervezőkkel, a Kínai Automobil Szövetséggel, valamint a helyi hatóságokkal együttműködve figyeli az eseményeket, és pozitív fejleményekben reménykedve keressük a futam új időpontját. A verseny halasztását a szervezők kérték, a koronavírus-járvány egyre nagyobb térhódítása miatt.”

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek