F2: Romlott Juan Manuel Correa állapota

Közzétéve:
2019-09-09, 10:35

A család közleményben számolt be a dél-amerikai pilóta helyzetéről – sajnos rossz híreket kellett megosztaniuk.

Társszerző: Hajdu Balázs

Augusztus 31. fekete nap az autóversenyzés történetében: a Spában rendezett Forma-2-es versenyen Anthoine Hubert életét vesztette egy hatalmas balesetben. Az ütközésben Juan Manuel Correa súlyos sérüléseket szenvedett, az ecuadori-amerikai pilótát Liegeből Londonba szállították. Az első hírek ugyan biztatók voltak, a család azonban legutóbbi közleményében a versenyző állapotának romlásáról számolt be.

Az ütközés elképesztő behatása miatt akut légzésnehézségi szindrómától szenvedett, amely azóta akut légzéselégtelenséggé fajult – ennek pedig életveszélyes következményei lehetnek. Correát jelenleg mesterséges kómában tartják.

„A fiunk nevében mindenekelőtt szeretnénk megköszönni az autósport és a közvélemény fantasztikus támogatását, és jókívánságait. Biztosak vagyunk benne, hogy Juan Manuel személyesen tud majd reagálni az üzenetekre. Mivel ő egy egyenes és őszinte ember, szeretnénk friss tájékoztatást adni a sérüléseiről és egészségi állapotáról.

Correra profilból

Az idő előrehaladtával új komplikációk kerültek felszínre. Londonban akut légzésnehézséget diagnosztizáltak nála, mely normális következménye az ilyen baleseteknek. Juan Manuel állapota azonban romlott, jelenleg légzéselégtelenséggel küzd, és az intenzív osztályon ápolják. Az orvosok úgy látták jónak, ha mesterséges kómában tartják. Állapota kritikus, ám stabilnak mondható. Biztosak vagyunk benne, hogy szokásához híven ismét meglepetést okoz nekünk. Hatalmas erővel és küzdeni tudással rendelkezik, teljesen fel fog épülni a sérüléseiből. Szeretnénk kérni, hogy tartsák tiszteletben a családunk magánszféráját. Megragadnám a lehetőséget, hogy kifejezzem legmélyebb együttérzésünket Anthoine Hubert családjának. Mindannyian összetört szívvel állunk a történtek előtt, el sem tudjuk képzelni milyen fájdalmat kell most átélniük” - állt a család által kiadott közleményben.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Bajnokot avattak a Formula-2-ben, Katalóniába látogatott a WRC mezőnye
2017. október 11.
A Forma-1-es Japán nagydíj mellett a Formula-2 hétvégi futamának is komoly tétje volt, utóbbi sorozatnak már meg is van a végső győztese. A Rali VB esetében azonban még nyílt a küzdelem.
Mick Schumacher a Prema boxában szemből fotózva
2019. január 20.
A Scuderia Ferrari szombaton bejelentette, hogy az F3-as Európa-bajnok csatlakozik a junior programjukhoz
Correa baleseta a Forma-2-ben
2019. szeptember 21.
Az F2-es pilótára komoly műtét vár.
Interjú Tóth Krisztián Márk sportújságíróval
2017. augusztus 18.
Hogyan lesz valaki három év alatt az ország egyik legnagyobb magazinjának újságírója, egy Dakar terepmotoros csapat és állati táplálékkiegészítőket gyártó cég sajtósa? Így!