2019. szeptember 09. | 12:35

A család közleményben számolt be a dél-amerikai pilóta helyzetéről – sajnos rossz híreket kellett megosztaniuk.

Társszerző: Hajdu Balázs

Augusztus 31. fekete nap az autóversenyzés történetében: a Spában rendezett Forma-2-es versenyen Anthoine Hubert életét vesztette egy hatalmas balesetben. Az ütközésben Juan Manuel Correa súlyos sérüléseket szenvedett, az ecuadori-amerikai pilótát Liegeből Londonba szállították. Az első hírek ugyan biztatók voltak, a család azonban legutóbbi közleményében a versenyző állapotának romlásáról számolt be.

Az ütközés elképesztő behatása miatt akut légzésnehézségi szindrómától szenvedett, amely azóta akut légzéselégtelenséggé fajult – ennek pedig életveszélyes következményei lehetnek. Correát jelenleg mesterséges kómában tartják.

„A fiunk nevében mindenekelőtt szeretnénk megköszönni az autósport és a közvélemény fantasztikus támogatását, és jókívánságait. Biztosak vagyunk benne, hogy Juan Manuel személyesen tud majd reagálni az üzenetekre. Mivel ő egy egyenes és őszinte ember, szeretnénk friss tájékoztatást adni a sérüléseiről és egészségi állapotáról.

Az idő előrehaladtával új komplikációk kerültek felszínre. Londonban akut légzésnehézséget diagnosztizáltak nála, mely normális következménye az ilyen baleseteknek. Juan Manuel állapota azonban romlott, jelenleg légzéselégtelenséggel küzd, és az intenzív osztályon ápolják. Az orvosok úgy látták jónak, ha mesterséges kómában tartják. Állapota kritikus, ám stabilnak mondható. Biztosak vagyunk benne, hogy szokásához híven ismét meglepetést okoz nekünk. Hatalmas erővel és küzdeni tudással rendelkezik, teljesen fel fog épülni a sérüléseiből. Szeretnénk kérni, hogy tartsák tiszteletben a családunk magánszféráját. Megragadnám a lehetőséget, hogy kifejezzem legmélyebb együttérzésünket Anthoine Hubert családjának. Mindannyian összetört szívvel állunk a történtek előtt, el sem tudjuk képzelni milyen fájdalmat kell most átélniük” - állt a család által kiadott közleményben.