Felébresztették a kómából Juan Manuel Correát

Közzétéve:
2019-09-21, 11:04

Az F2-es pilótára komoly műtét vár.

Társszerző: Hajdu Balázs

Orvosai felébresztették a mesterséges kómából Juan Manuel Correa Forma-2-es versenyzőt, akire komoly operáció vár. A 20 éves pilóta súlyos gerinc- és lábsérüléseket szenvedett Belgiumban – abban a tragikus balesetben, melyben 22 esztendős kollégája, a francia Anthoine Hubert életét vesztette.

Az ecuadori születésű amerikai versenyzőn egyelőre nem tudják elvégezni a beavatkozást, mivel először a tüdejének kell rendbe jönnie. Az orvosok legfrissebb jelentése szerint eszméleténél van, de még nem ébredt fel teljesen.

„Juan Manuel Correát ma felébresztették a mesterséges kómából. Ez fantasztikus hír és nagy lépés a jó irányba, ám még mindig komoly versenyt folytat az idővel, A legfontosabb orvosi feladat, hogy a három héttel ezelőtti baleset által okozott lábsérüléseit kezeljék. Egy jelentős műtéti beavatkozásra van szükség, mely csökkentené a visszafordíthatatlan sérülések kockázatát. Egyelőre ezt nem tudják megkezdeni, mivel a tüdő jelenleg nincs olyan állapotban, hogy egy ilyen hosszú operációt kibírjon” - áll a versenyző menedzsmentjének közleményében.

Correa állapota kritikusról súlyosra módosult. A balesetet követően egy négyórás műtéten esett át Liege-ben, majd egy londoni kórházba szállították, ahol akut légzéselégtelenséggel diagnosztizálták.

Correa autója az ütközés pillanatában 270 km/h-s sebességgel száguldott, és hatalmas erővel csapódott Hubert autójának. A fiatal franciát a pályakórházba szállították, ahol röviddel az eset után életét vesztette.

Juan Manuel Correa

A motorsport világa egye emberként szorít Juan Manuel Correa felépüléséért. Az amerikai pilóta a Sauber juniorprogramjának tagjaként és az Alfa Romeo Racing F1-es csapat tesztpilótájaként versenyzett a Forma-2-ben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BBC

Kapcsolódó írások

Vips
2020. január 22.
Ők lesznek a 11. csapat a Forma-1 előszobájában.
Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.

További hírek