2024. január 03. | 13:09

A tavalyi F1-es szezon egyik meglepetésembere, Fernando Alonso Ferrariba ült Monacoban.

A Ferrari monacói szervizközpontjában kapták lencsevégre Fernando Alonsót. Ráadásul egy olasz négykerekű volánja mögött.

Igaz, ez az autó nem az F1-es rajtrács egyik tagja, hanem a spanyol pilóta saját modellje. Egy egyedi LaFerrari, amely már egy ideje a pilóta tulajdonában van.

Valószínűleg egy általános szervizre látogatta meg a Monte Carlóban található javítóműhelyt, így nem arról van szó, hogy az Alpine után tavaly Aston Martinra váltó kétszeres világbajnok újra az olaszok kegyeit keresné – akiknél egyébként 2010 és 2014 között már versenyzett, és szerzett is pár győzelmet.

A szóban forgó jármű egy egyedi, Nero DS Opaco mattfekete festésű hibrid szupersportkocsi, piros díszítésekkel. Még a kerekei is feketék, csupán a hatalmas féknyergek kaptak piros színezetet.

A LaFerrari szenved hiányt erőben: 6,3 literes V12-es benzinmotorja 789 lóerőt képes kifacsarni magából, míg elektromos hajtása további 161-gyel járul az ultrakönnyű kasztni mozgatásához. Így összesen 950 lóerő és 900 Nm éled fel benne a gázpedál tövig nyomásával.

Ezzel alig 3 másodperc alatt gyorsul százra, miközben végsebessége elérheti a 350 km/órát. Korábban is volt már spéci Ferrari Alonso birtokában, méghozzá egy Enzo Ferrari, melyet végül brutális összegért adott el.

A LaFerrari utasülésén egyébként egy ifjú hölgy ült, aki biztosan nem a spanyol lánya – lévén, hogy neki nincsenek gyerekei. A pilóta amúgy tavaly szakított Andrea Schlagerrel, az osztrák Servus TV riporterével, akkor nem sokkal később Taylor Swifttel hozta őt összefüggésbe a média, amihez a kétszeres világbajnok is asszisztált. Végül kiderült, hogy az egész csak kacsa.

Depositphotos