Lewis Hamilton végzett az első helyen a legutóbbi két Forma-1-es futamon. A hatszoros világbajnok a sportág történetének első Stájer Nagydíján, valamint a 35. Magyar Nagydíjon is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A Mercedes brit pilótája pályafutása 86. futamgyőzelmét aratta a Hungaroringen, ezzel egy újabb lépéssel került közelebb Michael Schumacher 91-es rekordjához.

Amennyiben Hamilton nyeri a következő négy futamot is, akkor Monzában érheti utol Schumachert az örökranglistán. Ami azonban még pikánsabban hangzik: a brit pilóta épp a Ferrari 1000. F1-es futamán előzheti meg a német legendát a futamgyőzelmek tekintetében. Az átalakított versenynaptár alapján ez Mugellóban, a Toszkán Nagydíjon valósulhat meg.

 

Elsőre elég komoly sorozatnak látszik, ám egyáltalán nem lehetetlen küldetés. A következő két futamot Silverstone-ban rendezik, ahol Hamilton az elmúlt hat évben ötször is győzni tudott.

„Furcsa helyzetben vagyok. Emlékszem, hogy televízión keresztül figyeltem Michael győzelmeit, most pedig egyre közelebb vagyok az ő rekordjához. Elképesztő, alig tudom felfogni. Úgy érzem, hogy rengeteg versenyt nyertem, és még mindig nem értem őt utol. Ez emlékeztet arra a dominanciára és kivételes képességekre, amikkel Michael rendelkezett. Saját bőrömön tapasztalhatom meg a nyomást, amivel neki is meg kellett birkóznia” - mondta Hamilton a vasárnapi futamot követően.

A Mercedes istálló idén mindhárom versenyt megnyerte, ebből kétszer Lewis Hamiltont intették le elsőként. A Hungaroringen Verstappen került hozzájuk a legközelebb, a holland pilóta végül a második helyen ért célba. A Magyar Nagydíjon Hamilton tükörsimán győzött, saját csapattársát, a két Red Bullt, valamint Lance Strollt leszámítva mindenkit lekörözött.

Hamilton még soha nem nyert öt versenynél többet zsinórban. Legutóbbi ötös szériáját a 2014-es Olasz Nagydíj és Amerikai Nagydíj között produkálta. A brit pilóta előnye jelenleg 5 pont csapattársa, Valtteri Bottas előtt. Hamilton nem csak a futamgyőzelmek tekintetében érheti utol Schumachert – hétszeres világbajnokként beállíthatná a német legenda elérhetetlennek hitt rekordját.

A Forma-1-es versenynaptárban egyelőre 10 futam szerepel. Augusztus 2-án és 9-én Silverstoneba, augusztus 16-án pedig Barcelonába látogat a Száguldó Cirkusz. Ezt követi majd sorrendben a Belga Nagydíj, az Olasz Nagydíj, majd a Ferrari 1000. F1-es versenye, az első ízben megrendezett Toszkán Nagydíj. Jelen állás szerint a szeptember 27-i Orosz Nagydíj az utolsó verseny a naptárban, ám a közeljövőben újabb bejelentések várhatók.

Szerinted már Mugellóban sikerül Hamiltonnak a rekorddöntés?