2022. április 01. | 00:44

Az olasz üzletember a holland világbajnokot jobb pilótának tartja, mivel ő már tudja, milyen egy kiélezett csata a bajnoki címért.

A 2008-as Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon történtek miatt súlyos büntetést kapott Flavio Briatore, a Renault akkori csapatfőnöke. A hírhedt futamot Fernando Alonso nyerte, többek között annak is köszönhetően. hogy csapattársa, Nelson Piquet Jr. a falnak csapta autóját. Briatore és Pat Symonds vezető mérnökök először tagadták a szándékosságot, ám a vizsgálatok során kiderült, hogy az ütközés utasításra történt.

Az olasz üzletember 2022-ben tanácsadóként tért vissza a Forma-1-be. A Benetton és a Renault vezetőjeként több világbajnoki címet is ünnepelhetett, most pedig az olasz RadioRai állomásnak nyilatkozott meglátásairól. Briatore szerint az F1 a távollétében rengeteget változott, különösen Amerikában éli komoly reneszánszát a sportág. A Miami Nagydíjra például három hónapon belül elfogytak a belépők, ami kitűnően bizonyítja, hogy az embereket érdekli az autóversenyzés királykategóriája.

„A tavalyi szezonzáró elképesztő izgalmakat hozott. Az idei évet egy Ferrari kettős győzelem indította, majd a Szaúd-Arábiai Nagydíjon is csodálatos versenyzést láthattak a nézők. Minél izgalmasabbak a futamok, annál több érdeklődőt vonz a Forma-1” – fogalmazott Briatore.

Flavio Briatore
Flavio Briatore | Fotó: Depositphotos

Szaúd-Arábiában az utolsó körökig kiélezett, sokáig emlékezetes csatát vívott egymással Max Verstappen és Charles Leclerc, melyből végül a Red Bull pilótája jött ki győztesen. Briatore eljátszott a gondolattal, mely versenyzőket választaná akkor, ha visszatérne a csapatfőnöki pozícióba.

„Nyilvánvalóan Verstappent választanam, ő jelenleg a legjobb pilóta a Forma-1-ben. Nyert világbajnokságot nagy küzdelem árán, fiatal kora ellenére már rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Leclerc is rendkívül tehetséges, benne van a potenciál, hogy komoly sikereket érjen el. Ha lenne pénzem, megvenném mindkettőt a csapatomba” – tette hozzá az olasz üzletember.

Nyitókép: Depositphotos

  • Címkék:
  • F1