A Formula 1 utolsó akcióhősét a FE-be csábítanák

Frissítve:
2018-10-26, 13:57

Alejandro Agag 10 millió eurót fizetne Fernando Alonsónak csak azért, hogy a Formula E-be igazoljon.

Az említett sztárgázsiban nincs benne az adott csapattól kapott fizetése, amely szintén nem lenne kis összeg, ismerve, hogy a 2018-as esztendőben 30 millió dollárt zsebelt be a McLarentől Alonso.

A már 37 éves klasszis még mindig a legmagasabb kategóriában vitézkedik 2018-ban, azonban a szezon végén távozik a Száguldó Cirkuszból.

Fernando Alonso a McLaren boxban, szemből fotózva

A kétszeres spanyol világbajnok távozásával talán az egyik legnagyobb ikonját veszíti el a Formula 1. Az ő precizitásával és agresszivitásával nem a középmezőnyben lett volna a helye, pedig sajnos a 2001-es debütálása óta a legtöbb időt ott töltötte, igaz önhibáján kívül... Ennek ellenére minden idők legjobbjai közt tartják számon.

A rajongók tűkön ülve várják, hogy hol folytatja Alonso, ugyanis még mindig nem jelentette be, hogy mit csinál jövőre. Nyilván a WEC a legkézenfekvőbb, bár állítólag több széria top csapata is tett már ajánlatot neki.

A második generációs Formula-E autó, oldalról fotózva

Eközben a Formula-E első embere, Alejandro Agag a forrásait bevetve minden áron meg akarja szerezni a spanyolt, már a decemberben induló ötödik szezonra. Bár az is igaz, hogy jelenleg minden ülés elkelt a második generációs autók első évadára. A paddockban egyébként arról szólnak a hírek, hogy a Nissan pilótája, Alexander Albon a Toro Rossóhoz készül, így viszont meg is lenne Alonso helye, viszont elég hosszú sor áll azért az ülésért.

Nem újdonság, hogy ex Formula 1-es pilóta az elektromos autókat választja, Felipe Massa tavaly vonult vissza, decembertől pedig az egyik Venturit terelgeti majd.

Alejandro Agag a Formula-E első embere

"Nem fogok meglepődni, ha rövid időn belül itt lesz, talán egy év múlva, de az sem döbbentene meg, ha mindez korábban történne meg. Monzában beszéltem Fernandóval. Úgy hiszem, a következő szezonra átmegy Amerikába, de utána mi következhetünk. Gyakori kapcsolatban vagyunk, és nagyon tetszik neki a sorozat. Rendkívüli módon érdeklik a második generációs gépünk iránt, amely az ötödik szezonban érkezik. Mindig kérdezget felőle, és igazán menőnek találja. Nála minden az autóról szól.” – nyilatkozta Agag a The Sunnak.

Fotók:

Forrás:

További autós hírek

A szemből érkező mentő elé kanyarodott az audi sofőrje, ezzel majdnem balesetet okozva. Vannak szituációk, amikor nehéz megítélni, hogy melyik irányból jön a...

Megsérült egy idős asszony a 150-es buszon Budapesten, miután a részeg sofőr minden ok nélkül vészfékezett az egyik megállóban – állítja a Ripost. A...

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Kapcsolódó írások

A Formula-E második generációs autói, szemből fotózva
2018. november 27.
A Formula E ötödik szezonja előre láthatóan így fog kinézni, és lesz néhány változás a pontrendszerben is
DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
A Mexikói Formula-E futam rajtja szemből
2019. február 18.
Pascal Wehrlein autója az utolsó métereken merült le, ezt kihasználva Di Grassi húzta be a győzelmet
ford gt40 szemből
2019. június 14.
Ken Milesék 1966-ban megtörték a maranellóiak egyeduralmát Le Mans-ban, az erről készülő filmet hamarosan a mozikban is megnézheted.