Formula-E: az Audi kész a visszavágásra

Közzétéve:
2019-11-22, 15:38

A hétvégén tartják az elektromos bajnokság szezonnyitóját.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az Audi a sorozat kezdete óta a Formula E élmenői közé tartozik. Lucas di Grassi és Daniel Abt párosa azóta összesen 11 futamgyőzelmet szállított. Az első idényben a csapat harmadik helyen végzett az összetettben, majd egy szezonnal később a második helyet szerezték meg. Di Grassi akkor mindössze két ponttal maradt le az egyéni bajnoki címről. A 2016/17-es szezonban a brazil versenyző lett a bajnok, majd egy évvel később az Audi tudott győzni a csapatok között.

Audi Formula-E autója

A 2017/18-as szezon kiváló teljesítményének kulcsa a megbízhatóság volt. Di Grassi és Abt ketten együtt négy futamgyőzelmet, és tizenegy dobogós helyezést értek el a Formula-E elképesztően kiegyenlített mezőnyében. Allan McNish csapatvezető és stábja elsőszámú célként tűzte ki maga elé, hogy az Audi visszatérjen a csúcsra. Főleg most, amikor a Porsche és a Mercedes is csatlakozott a sorozathoz. A német óriások közül a BMW is nagy dobásra készül, így garantáltan izgalmas csatákat láthat a közönség.

Az Audi az elmúlt néhány szezonban nehezen kezdett, ezen kíván változtatni Di Grassi, aki második Formula-E bajnoki címéré hajt. A brazil pilóta az előző idény mexikói versenye óta nem állt a dobogó legfelső fokán, és a dobogót is csak kétszer sikerült elérnie. Össze kell szednie magát, ha szeretné megakadályozni Jean-Eric Vergne harmadik egymást követő bajnoki címét.

Di Grassi
Di Grassinak össze kell szednie magát

Luca Di Grassi a Formula-E, az elektromos autók és a klímavédelem elkötelezett nagykövete. A Forma-1-ben és a WEC-ben megszerzett tapasztalatával ismét a csúcsra érhet. A 35 éves brazil eddig még nem végzett a harmadiknál rosszabb helyen összetettben, a sorozat kezdete óta.

A csapat másik pilótája, a 26 éves Daniel Abt is bajnoki reményekkel vág neki az új idénynek. A német versenyző kétszer tudott futamot nyerni a 2017/18-as szezonban, és összesen 10 Formula-E dobogó áll a neve mellett. Tavaly minden versenyen célba ért, ám ennél többet kell nyújtania, ha valóban bele akar szólni a bajnoki címért folytatott küzdelembe.

Daniel Abt
Daniel Abt nagy reményekkel várja a szezon rajtját

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Quattro első 25 éve – Az ötlet
2017. február 15.
Az ötlet, az építők, a technika. Hogyan jutott el az Audi az Iltis-technológiától az RS4-ig?
Milyen is vezetni egy Formula-E-s versenyautót?
2017. december 18.
Elindult a 2017-2018-as Formula-E szezon december első hétvégéjén, az autóról és annak vezethetőségéről Lucas Di Grassi fejtette ki a véleményét.

További hírek