2023. október 25. | 07:06

A tűzeset miatt megszakították a Valenciában rendezett gyakorlást, a csapatok tagjait kimenekítették a paddockból.

Valenciában gyűlt össze a Formula-E bajnokság mezőnye, hogy lebonyolítsák az új idény előtt szokásos teszteket. A gyakorlást azonban egy sajnálatos eset miatt félbe kellett szakítani.

A hírek szerint tegnap délután a WAE akkumulátor beszállító garázsában robbanás történt, a tűzeset miatt mindenkit ki kellett menekíteni a boxutcából. A versenysorozat hivatalos közleményében megerősítette, hogy a tüzet sikerült megfékezni, egy embert azonban megfigyelésre kórházba kellett szállítani.

A DS Penske versenyzője, Robert Shwartzman alatt megállt az autó, a tüzet okozó akkumulátort ebből a versenygépből emelték ki, majd vitték át a WAE garázsába. A tűz miatt a tegnapra és a mai napra tervezett teszteket törölték, a hivatalos honlapon szereplő információ alapján a gyakorlás pénteken folytatódhat.

Ami a részeredményeket illeti, Mitch Evans, a Jaguar pilótája autózta a leggyorsabb időt kedd reggel, mögötte a Porsche színeiben versenyző Antonio Felix da Costa – a 2019-2020-as idény győztese – végzett.

Az elektromos versenyautókat felvonultató sorozat új szezonja 2024. január 13-án veszi kezdetét, az első futamnak Mexikó adhat otthont. A mezőny Latin-Amerikából rögtön a Közel-Keletre utazik, Szaúd-Arábiában két versenyt is rendeznek. A Formula-E 2024-es idénye júliusban ér véget, az utolsó két futamra Londonba költöznek a csapatok.

A pilóták között egykori Forma-1-es versenyzők is szerepelnek. Stoffel Vandoorne, Jean-Éric Vergne, Sébastien Buemi, Lucas di Grassi, Pascal Wehrlein is kaptak lehetőséget korábban a királykategóriában, Nyck de Vries pedig a 2023-as szezont még az AlphaTauri csapatánál kezdte meg.

Depositphotos