Formula E versenyautót tesztelt a Mercedes

Közzétéve:
2019-04-03, 13:13

A Mercedes Formula E autóját Stoffel Vandoorne és Edoardo Mortara tesztelte Varanóban

Társszerző: Hajdu Balázs

A Mercedes tesztjére a múlt hónap végén, egészen pontosan 2019. március 27. és március 29. között került sor. A korábbi F1-es pilóta, Stoffel Vandoorne, illetve a Mercedes egykori DTM pilótája, jelenleg a Formula E-ben szereplő, Edoardo Mortara részvételével. A nyitónapra tervezett 50 kilométer megtétele után, a Mercedes összesen 527 kilométert rakott a versenyautóba a következő két nap alatt.

Mercedes Formula E tesztelés

A Mercedes ezzel kettőt elhasznált a rendelkezésre álló 15 tesztnapból, melyet a 2019/2020-as bajnokságra készülő gyártóknak engedélyeztek.

„Mindig különleges pillanat, amikor létrejön egy új versenyautó, és első alkalommal gurul ki a versenypályára. Nagyon fontos mérföldkő ez fiatal csapatunk számára, valamint szilárd alapot adhat a jövő építéséhez. Még nagyon sok munka vár ránk a szezon kezdetéig” - mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. 

A HWA csapata a jelenleg futó, 2018/2019-es idényben debütált a bajnokságban. Jövőre Mercedes erőforrással indulnak, emellett technikai támogatást is kapnak a Forma 1-es csapattól.

A Mercedes elektromos versenyautója oldalnézetből

A Mercedes közleményében az áll, hogy az elsődleges céljuk az volt, hogy információkat és adatokat gyűjtsenek be az autóról, illetve a hajtóegység jelenlegi állapotáról.

„Nagyon elégedettek vagyunk a mutatott fejlődéssel. A Varanóban rendezett teszt egy nagyon fontos lépés volt. Szakértőket hívtunk össze Affalterbachból, Brackleyből, Brixworthből és Stuttgartból. Sikeres három napot zártunk, hiszen a végére ők a csapatunk tagjává váltak – így született meg a Mercedes-Benz EQ Formula E csapata. A következő hetekben és hónapokban még több fontos lépést szeretnénk megtenni az első versenyhez felé vezető úton” - mondta Ian James, a Mercedes-Benz Formula E ügyvezető igazgatója. 

Mercedes Formula E teszt a lemenő napfényben

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A ralikrossz gyártók haladékot kaptak az elektromos átállásra
2018. augusztus 26.
A ralikrossz-világbajnokságban elhalasztották az elektromos autók bevezetését 2021-ig.
2020. augusztus 16.
A Formula-E és Extreme-E versenysorozatok hatalmas teret nyithatnak az elektromos technológia fejlődése előtt.

További hírek