Gyulán folytatódik a tereprali bajnokság

Közzétéve:
2019-05-28, 14:10

Nincs megállás, a CEZ/MNASZ/I.O.B.C sorozat száguld tovább, a következő megálló június elején lesz Gyulán

A közkedvelt fürdővárosban komoly hagyománya van a terepralinak, a sportág legjobbjai ilyenkor beköltöznek a főtér melletti utcákba, ahol a fanatikusok testközelből találkozhatnak a versenygépekkel és a pilótákkal is. A szervező Merkovics Viktort faggattuk a soron következő versenyről!

Hogy áll a gyulai verseny szervezése, mekkora nevezői létszámra számíthatunk? Milyenek a visszajelzések?

Merkovics Viktor: Az esemény rendezésében az ismert terepmotoros, Horváth Lajos sportegyesülete, a Laller Racing SE is részt vesz. A szervezés rendben halad, ugyanakkor nevezői létszámot illetően még nem tudok végleges adatot mondani - a motoros mezőny mértéke, ami még igazából kérdéses. A visszacsatolás jó, annak ellenére, hogy a versennyel egy időben lengyel bajnoki futam van. Erős side by side bázissal és körülbelül harminc biztos indulóval számolhatunk.

side by side a sárban hátulról fotózva

A bizonytalan időjárás okozott szervezési nehézségeket, vagy minden gördülékenyen ment?

Merkovics Viktor: Minden gördülékenyen ment, csak a versenyzők tartanak a szokatlanul szeszélyes időjárástól. Viccesen azt mondanám, hogy rajtam, rajtunk nem fog múlni, megrendeltem a jó időt. Reméljük meg is érkezik! Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor nem kell aggódniuk, száraz idő és kánikula várható. 

átépített Hummer a terepen

Mekkora megmérettetés, milyen távok várnak a versenyzőkre?

Merkovics Viktor: Próbáltuk a szurkolók szemének is kedvezően alakítani a hétvégét, és örömmel jelentem, hogy ez sikerült is, így egy-két egymáshoz közeli nézői ponttal könnyedén végigkövethető lesz a verseny.
Pénteken 4, szombaton 285, vasárnapra pedig 272 lesz a penzum, azaz össztávra több mint 500 kilométert kell teljesíteni a résztvevőknek. Azt gondolom, egy jó kis kihívás elé nézünk, ahol mindenki megtalálja majd a játszótársait, és kellemesen el fog fáradni a végére!

A Gyulai tereprali állomás plakátja

Esetleg te magad is rajthoz állsz majd? 

Merkovics Viktor: Természetesen, szigorúan. Már alig várom, hogy a kamionos mezőnyt erősítsem!

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Kapcsolódó írások

Yamaha Side by Side Garamvölgyi Zolival a volánnál
2019. április 24.
Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt esztendők egyik legjobb idénykezdetén van túl a MNASZ/MAMS Tereprali sorozat
A HunGarian Baja egyik motorosa a patakátkelésen
2019. augusztus 12.
Pénteken a szervízparkban és a rajtceremónián, szombaton pedig a döbröntei patakátkelésnél fotóztam.
A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.
Dési János terepmotoros a Dakar-ralin
2018. október 22.
Dési Jánost talán minden magyar terepmotoros ismeri, de nemzetközi szinten is csettintenek a neve hallatán. A világ egyik legkeményebb kihívását, a Dakar-ralit hatszor is megjáró sportoló épp most épült fel súlyos vállsérüléséből. Ebből az apropóból (is) interjúztam vele!