2022. február 15. | 10:42

A brit versenyző három világbajnoki címet is az utolsó futamon bukott el.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton Forma-1-es karrierje sikereiről és mélypontjairól is beszélt a Spotify, F1 Beyond The Grid podcastjában, egyúttal kifejtette, mekkora hatást gyakorolt a sport az életére.

A brit pilóta eddig 15 szezont teljesített az F1-ben, amelyek során 103 futamgyőzelmet és ugyanennyi pole pozíciót szerzett, míg vb-címek tekintetében utolérte az eddigi rekordot tartó Michael Schumachert. Hamilton három alkalommal – 2007-ben, 2016-ban és 2021-ben – is az utolsó futamon bukta el a végső győzelmet. Vagyis a kivételes sikerek mellett a kudarcokat is megélhette már a Száguldó Cirkuszban.

„A Forma-1 egy egészen különleges életet és célt adott nekem, de az F1 össze is tört engem. Összetört és újra felépített. Amikor mindezeken végigmész, a maximumot teszed bele, ha kudarcot vallasz, akkor az összetöri a szíved és teljesen kicsinál. És ilyenkor mindenki azt nézi, hogy padlón vagy” – fejtette ki Hamilton.

Lewis Hamilton

Azt követően, hogy a 2021-es szezon idényzáróján Abu-dzabiban Hamilton az utolsó körben – máig vitatott körülmények között – bukta el a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben, a brit klasszis hosszú hetekig eltűnt a nyílvánosság elől. Úgy tűnik, a történtek rendkívüli módon megviselték a Mercedes csapatának versenyzőjét. Hamilton nem jelent meg nyilvánosan, nem adott interjúkat és a közösségi média felületein sem mutatott aktivitást. 

Mindezek hatására felröppentek a találgatások, hogy a 37 éves versenyző végleg búcsút inthet a Forma-1-nek. A legfrissebb hírek szerint Hamilton ott lesz a Mercedes 2022-es versenyautójának február 18-i bemutatóján. A hétszeres világbajnok a Spotify podcastjében elmondta, az F1 segített neki fejlődni, magabiztosabbá válni és megteremthetette a lehetőségét annak, hogy olyan életet élhessen, olyan dolgokat csinálhasson amelyről korábban csak álmodozhatott.