2022. június 13. | 12:24

A Mercedes versenyzője gerincsérülést szenvedett a delfinezés miatt Bakuban. 

Toto Wolff kétkedésének adott hangot, miután a hétszeres világbajnok gerincsérülést szenvedett az Azerdajdzsáni Nagydíjon. A Mercedes brit pilótájának háta megsínylette a delfinezés miatti folyamatos pattogást Bakuban. Hamilton elmondása szerint ez volt élete „legfájdalmasabb” futama.  

Hamilton vasárnap a 4. helyen ért célba, és miután kikászálódott az autójából, hátának alsó részén fogva bicegett el a parc fermében. A Sky-nak nyilatkozva kifejtette, egyedül az adrenalinnak köszönhetően tudta teljesíteni az 51 körös versenyt, és a fájdalmai miatt folyamatosan a fogát csikorgatta a sisak alatt.

Lewis Hamilton
Kép: Depositphotos

Bár a versenyt követően Hamilton úgy nyilatkozott, biztosan ott lesz a Kanadai Nagydíj rajtrácsán, Wolff kifejtette, a Mercedes felkészült arra, hogy szükség esetén bármelyik pilótáját helyettesítse. Ebben az esetben vagy a tavalyi Formula E bajnok, Nyck de Vries vagy Stoffel Vandoorne ugrana be Hamilton vagy George Russell helyett.

„Nem csak Lewist sújtja ez a jelenség. Valószínűleg ő szenved ettől a leginkább, de kétségtelenül hatással van George-ra és a még sok más versenyzőre is” – tette hozzá Wolff.

Hamilton egyelőre a vártnál jóval gyengébben teljesít az idei szezonban. Az eddig eltelt 8 futam során mindössze 62 pontot gyűjtött, amivel a bajnoki tabella 6. pozíciójában áll. Ezzel szemben csapattársa, Russell 99 egységet szerzett, és a 4. a ponttáblázaton.

Lewis Hamilton
Kép: Depositphotos

Részben ennek köszönhető, hogy az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban röppentek fel a pletykák a hétszeres világbajnok visszavonulásával kapcsolatban is. Wolff azonban továbbra is optimista, mondván, Hamilton a nehézségek ellenére most is talpra fog állni. Az osztrák szakember az Azeri Nagydíj hétvégéjén azt is elárulta, hogy Hamilton a következő szezonban is az Ezüstnyilaknál folytatja majd.

„Lewis 100 százalékosan motivált. Mint mindannyian, ő is keresi a kiutat ebből a nehéz helyzetből, de éppen ezért nincs kétségünk afelől, hogy Lewis 2023 végéig nálunk fog versenyezni. Jövőre nem változik majd a pilótafelállásunk. Nincs nyitott kérdés a szerződéseket illetően, ugyanis már mindent elintéztünk 2023-ra vonatkozóan” – fejtette ki Wolff a német RTL-nek.

Nyitókép: Depositphotos