Hamilton, Rosberg és már Button is az Extreme E bajnokságban

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-01-26, 12:25

Nagyon aktív éve lesz a Forma-1 2009-es bajnokának.

Jenson Button már 2016-ban visszavonult, hogy aztán még egyszer, a 2017-es Monacói Nagydíjon Fernando Alonso autójában üljön vissza egy futamra. Azóta televíziós szakértői szerepben dolgozott, hogy aztán az elmúlt napokban bejelentsék, hogy tanácsadói pozícióban tér vissza a Williamsbe, ahol egyébként 21 évvel ezelőtt debütált. Most pedig hivatalossá vált az is, hogy a most induló Extreme E sorozatban is szerepet vállal majd, ráadásul nem is csak tulajdonosként, hiszen a saját csapatában versenyezni is fog.

Jenson Button a tereprali felszerelésében

Az elektromos tereprali bajnokságban tulajdonosi szerepet vállalt Hamilton és Nico Rosberg is, úgyhogy egyre izgalmasabb lesz az áprilisban induló sorozat. Az öt futamból álló szezonban még versenyezni fog az idősebb Carlos Sainz is.

„Öt versenyünk lesz olyan helyszíneken, amiket érint az éghajlatváltozás. Jó, hogy ilyen helyekre megyünk versenyezni, így felhívjuk a figyelmet az ő problémáikra is. A sorozat lényege pontosan ez, a szakértők pedig helyszíni kutatásokat végeznek majd, ezzel segítve a fejlesztéseket. Rengeteg pozitívum van ebben a bajnokságban, már nagyon várom. A terepversenyzés legjobbjai ellen vezethetek majd elektromos járművekkel olyan helyeken, ahol sokan nem is jártak” – mondta 2009 Forma-1-es világbajnoka, Jenson Button.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hamilton és Rosberg
2020. október 22.
A hatszoros világbajnok előtt esély nyílik arra, hogy visszavágjon az elvesztett VB címet követően.
Extreme E autó egy teszt során szemből
2021. február 14.
Két éve jelentették be azt a 2021-ben debütáló sorozatot, ami nem csak elektromos, de még nemesebb célt is szolgál.

További hírek